• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ah Kelimeler!

Ah Kelimeler!
Kendi kelimelerimiz ile bir hayat kuramadığımız zaman başkalarının kelimeleri ile hayaller kurup hayatımızı şekillendirmeye başlıyoruz.

Kelimelere yüklenen anlamlar, içi boşaltılan yalnız bırakılan kelimeler…

Unutulmuş, içi boşaltılmış, ruhsuz bırakılmış kelimeler… Kelimelerin ruhu olur mu diye düşünmeyin. Kelimelerin asıl ruhu olmazsa insan özü ile bütünleşemez, bir kimliğe bürünemez. Her kelimenin yansıttığı bir ruh vardır, gelir sarar sizi ve yaşadığınız dönemlerde enfes bir yolculuğa çıkartır. Tabii bu bahsettiğimiz kelimeler; bizim, bizden olan, bizi yansıtan kelimeler. Uzun zamandır kendi kelimelerimizden bihaber yaşıyoruz. Kullandığımız kelimeleri hafife alıyor, ne ifade ettiğini bilmeden ya da yanlış anlamlar yükleyerek kullanıyoruz.

Bir toplumun kendisidir aslında kelimeler ama maalesef bizler bunu anlamaktan bile yoksun bırakıldık. Kelimelerin ruhunu kaybettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de kendi kelimelerimizi terk ettik. Kendi benliğimizi, özümüzü oluşturan kelimeleri hafızamızdan çıkardık, sanki hiç yokmuş gibi hatta onlar bizden değillermiş gibi.

Bir toplumu oluşturan en önemli şey kültürüdür, medeniyetidir. Bizler kelimelerimizden vazgeçerek kültürümüzden de uzaklaştık. Kelimelerimizden koşar adım kaçarken kendimizden de kaçtığımızın farkına bile varamadık. Bizi biz yapan değerlerden kaçarak bizden olmayan ruhsuz kelimelerin kollarına bıraktık kendimizi. Özümüzü yitirdik aslında.

Geçmişimizle bağ kurduğumuz köprümüzdü kelimeler ve biz kendi kelimelerimizi terk ederek geçmişimizle olan bağımızı da kopardık, yıktık köprümüzü. Geçmişten kopan toplumun bireyleri, geleceğe dair sağlam birikimlerle ilerleyemez oldular. Kendi kelimelerimiz yoktu ve biz bizden olmayan kelimelerle düşünmeye başladık, o kelimelerle hemhal olduk. Hayatımız bile değişti, kendi hayalimizi kuramaz olduk. Bir toplumun kendi kelimesi yoksa kendi fikri, kendi düşüncesi, kendi hikayesi, hayali de olmaz. Kendi kelimelerimiz ile bir hayat kuramadığımız zaman başkalarının kelimeleri ile hayaller kurup hayatımızı şekillendirmeye başlıyoruz.  İçini boşalttığımız, ruhsuz bıraktığımız kelimeler zamanla bizim ruhumuzda inanılmaz delikler açıyor, doldurulamaz tamiri zor delikler. Ve her geçen gün bu delik büyüyor, telafisi olmayacak bir hal alıyor.  

Devamı: https://insicam.net/2022/01/02/ah-kelimeler/

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim