• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ahîlik tüm yönleri ile konuşulmaya devam ediliyor

Ahîlik tüm yönleri ile konuşulmaya devam ediliyor
Mesleki, ahlaki ve iktisadi bir kurum olarak 13. yüzyılda Anadolu'da kurumsallaşmaya başlayan Ahilik Teşkilatı’nın kuruluş amacı, milli birlik ve sosyal dayanışmaya katkısı ile günümüze kalan mirasının konuşulduğu “Ahîlik Şûrası” Ankara’da devam ediyor.

“Ahî Şerafeddin’in Aziz” hatırasına, “Her Gün Yeniden Kurulur Birlik 21. Yüzyılda Yiğitlik, Ahîlik ve Dirlik” alt başlığında 2 Aralık 2022 günü başlayan ve üç gün sürecek programın ikinci gününde “Yarın İçin Ahilik, “Hayata Ahîlik Perspektifinden Bakış” ve Ahîlik Perspektifinden Kurumsal Yapılanmalar” başlıklarında  üç oturum gerçekleşti.

Yarın İçin Ahilik

 “21. Yüzyılda İktisadi Hayata Ahîlik Perspektifinden Bakış” başlıklı oturumun başkanlığını ve müzakeresini Doç. Dr. Gökhan Övenç yaptı.

img_8654.jpg

Bu oturumda bildiri sunanlar ve konu başlıkları: Dr. Öğr. Üyesi Zeki Özen / Kobilerde Blockchain ve İyi Örnek Uygulamaları Dr. Mehmet Fatih Ulu-Muhammet Nurullah Güleç / Modern Dönemde Filiz Şirketler Üzerinden Ahîlik Kurumunun İmkanına Dair Bir Analiz, Dr. Mustafa Sancar / İlhamını Ahîlikteki Dayanışma Temelli Finans ve Kapasite İnşası Anlayışından Alan Yeni Bir Finans Kurumu Önerisi; Karz-ı Hasene Dayalı Finans/Mikrofinans Modeli, Dr. Ömer Emeç / Küresel, Bölgesel, Yerel Fırsatlar ve Zorluklar,  Yurdum Hasgül Güvener / Distopya ve Ütopya Ayrımında Ahîlik Yaklaşımı.

“Hayata Ahîlik Perspektifinden Bakış” başlıklı oturumun başkanlığını ve müzakeresini Prof. Dr. Sayım Yorğun üstlendi.

img_8792.jpg

Bu oturumda bildiri sunan akademisyenler ve konu başlıkları: Prof. Dr. Atabey Kılıç / Âhi Evran Töresi ve Günümüz İş Ahlâkı, Prof. Dr. Hasan Vergil / Ekonomik Kalkınmada Ahîlik İlkeleri, Doç. Dr. İskender Gümüş / Ahîlik Perspektifinden, Sivil Toplum Kuruluşları ve Gönüllülük Yönetimi Doç. Dr. Muhammet Enes Kala / İnsandan Medeniyete Ahiliğin Önerdiği İnsan Modeli -Fütüvvetnâmeler Üzerine Bir Okuma Denemesi.

Şûranın beşinci oturumunun başkanlığını ve müzakeresini Dr. Öğr. Üyesi Alperen Manisalıgil yaptı.

img_8917.jpg

“Ahîlik Perspektifinden Kurumsal Yapılanmalar” başlıklı oturumda bildiri sunan akademisyenler ve konu başlıkları: Dr. Ahmet Albayrak / Dirlik Kurumları, Dr. İlhami Pektaş / Ahîlik ve Yeni Nesil Kümelenmeler, Adil Döşeyen / Ahîlik Bağlamında Kooperatifçilik, Emine Doğrukök / Sosyal Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon.

Her oturumun sonunda konuşmacıların bildirileri ve müzakere edildi, salondaki dinleyicilerin soruları cevaplandırıldı, oturum başkanlarına ve konuşmacılara “teşekkür beratı” verildi.    

Şûra üçüncü gün de oturumlarla devam edecek.

img_8877.jpg

img_8153.jpg

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim