• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ahmet Varol: Güvenli yerlerin vurulması

Ahmet Varol: Güvenli yerlerin vurulması
Siyonist işgal güçlerinin, BM’ye bağlı UNRWA tarafından güvenli yerler olarak ilan ettiği bölgelere yönelik saldırıları ne yazık ki şimdiye kadar hiç sorgulanmadı ve işgal rejimine bu yüzden baskı yapılmadı.

 İşgal güçleri sadece BM’nin değil bizzat kendilerinin “güvenli alan” ilan ettikleri yerlere de kasıtlı saldırılar düzenliyorlar. Bazen bir bölgeyi ateş çemberine alacakları gerekçesiyle o bölgede ikamet edenlerden, “güvenli” ilan ettikleri birtakım merkezlere geçmelerini istiyor, sonra oralara da saldırı düzenliyorlar. 

Bu türden saldırıların en iğrenç ve vahşice olanlarından birini geçtiğimiz pazar akşamından itibaren, Gazze bölgesinin güney kısmında yer alan Han Yunus şehrinin çevresinde gerçekleştirdiler. İşgal güçlerinin bu bölgedeki saldırılarını yönetenler daha önce bazı yerlerdeki ahaliden bulundukları alanları boşaltıp şehrin batı kısmında bulunan belli merkezlere geçmelerini istemiş ve buraların güvenli bölgeler olduğunu, buralara saldırı düzenlenmeyeceğini duyurmuşlardı. 

Saldırı ve ateş çemberine alma tehditleri yüzünden ahali de şehrin batısında üniversite kampüsünde, sanayi sitesinde ve bazıları UNRWA’ya bağlı okullarda oluşturulan sığınma merkezlerine taşınmıştı. 

Siyonist işgal güçleri geçtiğimiz pazar akşamından itibaren farklı yolları kullanarak ve etrafa ateş ederek Han Yunus’un batısına doğru ilerlediler. Gece saatlerinden itibaren güvenli olduğu ilan edilen ve içlerinde toplamda 30 binden fazla sığınmacının barındığı, tümü sivillerden, çoğunluğu da çocuk ve kadınlardan oluşan 5 sığınma merkezine hem havadan uçak ve dronlarla hem de karadan tanklarla saldırdılar. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/guvenli-yerlerin-vurulmasi-44362.html

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim