• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

AK Parti Milletvekili Elmas TYB’yi ziyaret etti

AK Parti Milletvekili Elmas TYB’yi ziyaret etti
Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Nazım Elmas Türkiye Yazarlar Birliği’ni ziyaret ederek gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Türk Kızılay Ankara Şube Başkanı Dr. Mehmet Sılay’ında katıldığı programda bir konuşma yapan Milletvekili Elmas, 45 yıldır ülkemizin kültürüne hizmet eden TYB’nin bir mensubu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

-Elmas: Bu ülkede yasakları kaldıran lider Recep Tayyip Erdoğan'dır

77110d94-0b73-4060-bf92-5d2350aa962d.jpg

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir konuşmada; Çıraklık, kalfalık ve ustalık süreçlerini geçtiklerini, bundan sonraki adımın ‘şahlanış süreci’ olduğunu söyledi. Bize de bu dönemde ülkemize, milletimize hizmet etme görevi verildi.” diye konuşan Elmas, “Mecliste ne kadar bu işlere gönül vermiş, gönüllülük içerisinde çalışacak, bir derdi olan, davası olan insan olursa elbette ki güzel şeyler olacak. Önceden millet yararına olan ancak yasak konulan bir  çok konu vardı. AK Parti iş başında olduğu sürede bu yasaklarla mücadele etti. Bu ülkede yasakları kaldıran lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hayatın her alanında milletimize önemli bir alan açtı. Bundan sonra bize, hepimize önemli görevler düşüyor. Özellikle, geleceğimizin teminatı gençlerimizi doğru bilgilerle donatıp, milli ve manevi değer ışığında daha donanımlı yetiştirmek zorundayız.” dedi.

-Doğan: AK Parti açısından muhalefeti kıt bir meclis oluştu

002f8d10-1612-4240-ac27-07fb37f5c570.jpg

D. Mehmet Doğan da yaptığı konuşmada Prof. Dr. Nazım Elmas’ın İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un şiirleri üzerine çalışmış değerli bir akademisyen ve yazar olduğunu belitti.

Elmas’ın Milletvekili seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ve hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileğinde bulunduğunu ifade eden Doğan 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını da değerlendirdi.

“AK Parti açısından muhalefeti kıt bir meclis oldu. Çünkü muhalefet dağılmaya başladı, daha da dağılacak. Muhtemelen parçalanacak.” Diye konuşan D. Mehmet Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “O zaman şu gerekiyor, yani tez olarak kültür, eğitim alanında ne yapılması gerekir onu ortaya koymalıyız. Eskiden mecburen antitezle uğraşmak zorunda kalıyorduk. Adamlar her şeyine itiraz ediyorlardı. Şimdi öyle bir güçlü blok yok karşıda. O yüzden, Prof. Dr. Nazım Elmas gibi donanımlı arkadaşların mecliste çok daha etkili olacakları kanaatindeyiz.”

 -Arıcan: TBMM’nin kültür, sanat faaliyetlerine destek vereceğiz

“Ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirilen spekülasyon ve yönlendirmelere itibar etmeyen aziz milletimiz tüm dünyaya demokrasi dersi vererek tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşadığını” ifade eden TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da TBMM çalışmalarına sivil toplum kuruluşu olarak alanlarıyla ilgili destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

25fece06-892b-4d89-a0d3-8bdac3639fac.jpg

Arıcan, Türkiye Yüzyılının milletimiz için çok önemli olduğunu belirterek, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle bu süreç çok güzel bir olgunlukla noktalandı. İyi bir noktaya gelindi ama asıl bundan sonra işin içini, özünü oluşturmamız, ruhuna dokunmamız gerekiyor. Bu anlamda parlamentonun çok iyi bir dağılımı olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir kabine oluştu. Türkiye Yazarlar Birliği 45 yıldır kültürümüz, fikir dünyamız, sanat dünyamız, edebiyatımız, tarihimiz için yıllardır güzel işler yapıyor. Büyük tecrübemiz var, birikimimiz, deneyimimiz var. Şimdiye kadar olduğu gibi başta Milletvekilimiz Prof. Dr. Nazım Elmas olmak üzere kültür, sanat, edebiyatla ilgili yapılacak her çalışmaya destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

fa1bc80c-713d-4959-a90e-486c1dc62731.jpg

Bu haber toplam 521 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim