• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Akşemseddin Vefatının 564. Yılında İskilip’te yad edilecek

Akşemseddin Vefatının 564. Yılında İskilip’te yad edilecek
Türkiye Yazarlar Birliği, İskilip Kaymakamlığı, İskilip Belediyesi, Bolu Çorumlular Derneği ve Türk Kızılay’ı Çorum İskilip Temsilciliği iş birliği ile “Vefatının 564. Yılında Akşemseddin” paneli düzenlenecek.

Osmanlı Padişahı Fâtih Sultan Mehmet'in hocası, mutasavvıf, âlim-tabip, İstanbul'un manevi fatihi Akşemseddin’in hayatı ve eserlerinin konuşulacağı program 14 Ocak 2023 günü saat: 13.30'da İskilip Öğretmenevi konferans salonunda başlayacak.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yöneteceği paneldeki konuşmacılar ve konu başlıkları:

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan: “Alşemseddin ve Hacı Bayram-ı Veli ilişkisi”, TYB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılcı: “Akşemseddin mekanları ve İskilip Evlik Tekkesi”, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr.Yakup Çoştu: “Ebussuud  Efendi Fetvalarının Topluma Etkisi”,  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: İskilip’li  Orhan Münir Çağıl’ın Hukuk ve Ahlâk Anlayışı”, Bolu Çorumlular Derneği şeref Başkanı Fikret Kısa: “İskilipli Hamit Çağıl ve Ziya Çağıl Kardeşlerin Hayatı”

Panelden önce, saat: 12.30'da  Şeyh Yavsi Camiinde mevlid okunacak.

iskilip2-001.jpg

adsiz-031.png

 

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim