• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

“ANAR 85 yaşında” programı ASBÜ’de yapılacak

“ANAR 85 yaşında” programı ASBÜ’de yapılacak
Türk dünyasının yaşayan önemli yazarlarından biri olan ve 200’ün üzerinde eseri bulunan, Azerbaycan milli edebiyatının usta ismi yazar ve yönetmen Anar Rızayev 85 yaşında.

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı, Azerbaycan Devlet Sanatçısı, yazar, şair ve çevirmen Anar Rızayev, 6 Kasım 2023 tarihinde kendi adına gerçekleştirilecek "Doğumunun 85. Yılında Anar" adlı programa onur konuğu olarak katılmak üzere Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne (ASBÜ) gelecek.

ASBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’ın açış konuşması ile başlayacak programda, TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Bilal Çakıcı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Cemile Kınacı ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf konuşacak.

TÜRKSOY, ASBÜ ve TYB iş birliğinde düzenlenen programda Anar’ın  hayatı, Azerbaycan edebiyatındaki yeri, eserleri ve edebi şahsiyeti konuşulacak.

6 Kasım 2023 tarihinde ASBÜ Sezai Karakoç Salonu Hükümet Meydanı No:2  Ulus, Altındağ/Ankara adresinde yapılacak etkinlik saat: 15.00’te başlayacak.

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim