Arıcan: Milli kültürümüzü korumak ve geliştirmek için çalışıyoruz

Arıcan: Milli kültürümüzü korumak ve geliştirmek için çalışıyoruz
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette TYB’nin çalışmaları hakkında Bakan Yardımcısı Yavuz’a bilgi veren Arıcan,   “Türkiye Yazarlar Birliği kurulduğu 1978 yılından bugüne kadar; Milletimizi bir arada tutan kadim değerlerimizin ve millî kültürümüzün muhafazası, geliştirilmesi, yaygınlaşması ve yeni nesillere aktarılması için yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını başarı ile sürdürüyor” dedi.

Düzenledikleri sempozyum, şura ve uluslararası edebiyat faaliyetlerini kitap olarak da yayımladıklarını ifade eden Genel Başkan Arıcan, “ Anadolu’nun dört bir yanında, farklı kurumlarla iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz ahlâk şuraları, milletler arası şehir tarihi yazarları kongreleri, roman ve romanda tarih bilgi şölenleri, genç yazarlar kurultayları, Türkçe Şurası ve İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy bilgi şölenleri başta olmak üzere etkinliklerimizi kitap olarak da yayımlayarak literatüre de katkı sağlıyoruz” diye konuştu. 

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/gundem/arican-milli-kulturumuzu-korumak-ve-gelistirmek-icin-calisiyoruz-109254h.htm

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim