• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Arıcan: Yazarken felsefe kılavuzunuz olsun

Arıcan: Yazarken felsefe kılavuzunuz olsun
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “BİLGE Yazarlar Projesi Aylık Yazar Buluşmaları” kapsamında 503 genç yazar adayına konferans verdi.

Genç kalemlerin, deneme, hikâye, roman ve şiir türleri alanlarında eserler veren usta yazarlarla bir araya gelmesi hedeflenen “BİLGE Yazarlar Projesi Aylık Yazar Buluşmaları” kapsamında gençlerle bir araya gelen Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, yazma yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen 503 liseliye etkili yazmanın yol ve yöntemlerini anlattı. Adnan Ötüken Kütüphanesi’nde gerçekleşen konferansta konuşan Arıcan, yazmak, söylemek, duyurmak, bugünden yarına kalıcı yapıtlar bırakmak anlamını taşıdığını belirtti.

YAZMAK İÇİN BİR NEDENİNİZ OLSUN

Yazının icadından günümüze kadar pek çok eser yazıldığını ancak bugüne ulaşan, insanların kütüphanesinde bulunan çok az eser olduğunu belirten Genel Başkan Arıcan, “Okumak kelime haznenizi geliştirir, cümle kurmanızı kolaylaştırır. Okuyan yazar da. Yazmak için bir nedeniniz olsun. Sevinçlerinizi, üzüntülerinizi, olaylar ve insanlar hakkında hissettiklerinizi, çevreyi, doğayı, çevrenizde gözlemlediklerinizi yazın. Ama yazarken mutlaka metnin konusunun bir felsefesi olsun. Okuyucuya bir mesaj versin.” diye konuştu.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/egitim/arican-yazarken-felsefe-kilavuzunuz-olsun-108760h.htm

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim