Nereye varmak istiyorum?: Gezi Parkı’na…
Gezi Parkı, cinsel sapkınların, tinercilerin ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelmişti. Ne yalan söyleyeyim, Haydar Ergülen’in Atatürk Kitaplığı’ndaki “Türk Şiirinde Öncü Kitaplar” derslerine giderken, bu parktan çekinerek geçiyordum.
Hatırlayacaksınız, çok değil birkaç yıl önce, bir SAT Komandosu da bu parkta tinerciler tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.
Tüm bu sebeplerle, Gezi Parkı’nın yeniden düzenlenmesi ve Topçu Kışlası’nın inşa edilmesi, bir ihtiyaç haline gelmişti.
Buraya kadar hiçbir sorun yok. Tek sorun, bu düzenlemelerin, halka yeterince izah edilememiş olmasıydı.
İsmail Kara hocamız, “Dostluk ve hukuk, biraz da karşı tarafın hissiyatına ve hassasiyetlerine hürmet etmektir” diyor. Ne var ki, bugün, hem siyaset hem de sosyal medya tüm silahlarını kuşanmış durumda. Kimsenin karşı tarafı anlamak, en azından, dinlemek gibi bir derdi yok.
Keşke dün bizler için söylenen, “meselenin sadece başörtüsü olmadığını anlamalısınız!” sözü, bugün “meselenin sadece ağaç olmadığını anlamalısınız!” haline getirilmeseydi.
Keşke polis, orantısız güç kullanmasa ve stoklar tükeninceye kadar biber gazına ve gaz bombalarına yaslanılmasaydı.
Keşke demokratik talepler, Vandalizm’e kurban edilmeseydi. Milyonlarca liralık yıkım ve onlarca şiddet mağduru meydana getirilmeseydi.
Ne var ki, keşke olmasaydı dediğimiz her şey oldu.
Şurası artık çok net: Gezi Parkı protestolarının hiçbir makul ve temiz tarafı kalmadı. Artık sazı başkaları çalıyor. Bütün “psikolojik harp” taktikleri sırayla devreye alınıyor. Beyaz Saray’dan gelen açıklamalar, Batı basının “mal bulmuş mağrip misali” olan biteni abartarak manşete taşıması buna alamettir.
Şimdi soru şu: ABD ve Batı, hükümete, aba altından sopa gösteriyor. Bakalım AK Parti, bu sopadan çekinip, hizaya mı gelecek? Yoksa akl-ı selim ile yola devam mı edecek?
Hal böyle iken, CHP ve masumane niyetlerle meydanlara çıkanlar, derin ve karanlık bir hesabın figüranı olduklarını fark etmeliler. Bu noktada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumu oldukça önemli ve dikkat çekici. Sayın Bahçeli’nin “Devlet millet çatışması için ellerini ovuşturanlara, tahrike yeltenenlere asla itibar etmeyeceğiz” ve “Taksim’deki hadiseler, neyin olgunlaşması ve kabullendirilmesi hedeflenmiştir?” şeklindeki sözleri, millet iradesine ipotek koymak istenen bir senaryonun prova edildiğini anlamış izlenimi veriyor.
Özetle: Taksim’den Tahrir çıkmaz! Ancak hükümet bu ikazları dikkate almalı. Polis haddini, eylemciler de sınırını bilmeli. Protestoların bu hale gelinmesinde pay sahibi olanların, ister eylemci, isterse kamu görevlisi olsun, gözünün yaşına bakılmamalı. Kamu malına milyonlarca liralık zarar verenler, bunun hesabını da vermeliler.
Ayhan Demir'den: Taksim’de neler oluyor?

İbrahim Tenekeci’nin, Kayıp Zaman İşareti isimli şiirindeki “Yakındı Üsküp ona, çok uzaktı Bomonti / Bir sürü örnek bunun gibi” mısralarından ilhamla: Taksim ve İstiklal Caddesi’ne çok uzağım.
Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Halil İbrahim Özdemir’den Okuru Derinden Sarsacak Roman: “Sıfır Numaralı Hücre” ÇıktıHalil İbrahim Özdemir’in yeni romanı Sıfır Numaralı Hücre çıktı. Gerçek olaylardan esinlenen eser, suçsuz yere tutuklanan bir adamın insanlık mücadelesini anlatıyor.
“Andolsun Zeytine”Yazar ve şair Mehmet Aycı, edebiyat ve fikir dünyasının önde gelen aylık dergilerinden HECE'nin Kasım 2025 sayısına önemli bir portre yazısıyla katkıda bulundu.- 11:11 - Süleyman Seyfi Öğün: Dengesizlik ve hesapsızlık
- 11:09 - Hüseyin Öztürk: İnsanın kendisiyle yüzleşmesi
- 15:47 - Sıfır Numaralı Hücre
- 13:22 - Mahmut Bıyıklı: Doğu Türkistan konusunda kim yalan söylüyor?
- 13:20 - Halil İbrahim Özdemir’den Okuru Derinden Sarsacak Roman: “Sıfır Numaralı Hücre” Çıktı
- 13:16 - Harran Üniversitesi’nde “Batılılaşma” Paneli Düzenlendi
- 11:25 - Adnan Öksüz: Elma şekeri!
- 11:25 - Halit Yıldırım: Şakir Kurtulmuş’tan Bir Göç Hikayesi
- 10:45 - Hüseyin Öztürk: İnsanın dört mevsimi
- 10:43 - Kadir Üstün: Federal kapanma süreci Amerikan siyasetiyle ilgili ne söylüyor?
- 10:38 - Mustafa Kutlu: Tatlıses’in yükselişi
- 15:10 - Safahat Okumaları Prof. Dr. Münire Kevser Baş ile Devam Ediyor
- 14:28 - Mahmut Bıyıklı Adnan Menderes Üniversitesi’nde Konferans Verdi
- 12:59 - “Andolsun Zeytine”
- 11:14 - Hece Dergisiʼnin 347. Sayısı Yayımlandı (Kasım, 2025)
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim




























Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.