• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

“Azerbaycan Milli Edebiyatının Usta İsmi Yazar ve Yönetmen Anar 85 Yaşında” Paneli Düzenlendi

“Azerbaycan Milli Edebiyatının Usta İsmi Yazar ve Yönetmen Anar 85 Yaşında” Paneli Düzenlendi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), TÜRKSOY Yazarlar Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) iş birliğinde 6 Kasım Pazartesi günü Üniversitemiz Sezai Karakoç Salonu’nda “Azerbaycan Milli Edebiyatının Usta İsmi Yazar ve Yönetmen Anar 85 Yaşında” konu başlıklı panel programı gerçekleştirildi. Panel programı ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı. 

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Yazar ve Yönetmen Anar Rızayev’in 85. yaş günü dolayısıyla düzenlenen panel programı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açış konuşmalarıyla başladı. Rektör Arıcan konuşmasında "Bir yazarı tanımak çoğu zaman bir ülkeyi tanımak anlamına da gelir. Ülkelerin sesini, duygusunu, kahramanlıklarını, acı ve hüzünlerini yazarlar eserleriyle anlatır. Azerbaycan Milli Edebiyatında Anar Rızayev de bu anlamda önemlidir" dedi.

Rektör Arıcan’ın açış konuşması sonrasında panelde ASBÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Çakıcı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemile Kınacı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev konuşma yaptılar. Panel konuşmaları sonrasında Anar Rızayev’e hediye takdimi, panel konuşmacılarına da teşekkür belgeleri takdiminin ardından program sona erdi.

Kaynak: https://www.asbu.edu.tr/tr/node/2582

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim