• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Basın Açıklaması

Basın Açıklaması
İsveç’teki insan kılıklı, aşağılık eylemci RasmusPaludan’ı İslâm’a karşı duyduğu kin, nefret ve düşmanlığı kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerimi yakarak dışa vurmasını Şeytan’ın avukatlığını üstlenmiş biri olarak değerlendiriyoruz.

Türkiye’nin yazarları olarak; Yaptığı konuşmalarla Müslümanları hedef gösteren, kutsal değerlerimize hakaret eden, İslâm düşmanlığında sınır tanımayan bu densize "ifade özgürlüğü” adı altında müdahale etmeyen İsveç makamlarını da şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca; İsveç Dışişleri Bakanına ifade özgürlüğünün ne olduğu hususunda Avrupalı filozof Spinoza’nınfelsefesi okumasını öneriyoruz.

Sponoza; Devletlerin özgürlüklere bakışı ve uygulayışının şöyle olmasını ister:  “belli bir dini inanç grubunu egemen kılmayı ve topluma zararlı olmayı amaçlamadığı, düşüncesini özgürce bildirme de toplumsal kargaşayı artırma gayesiyle eleştirmediği sürece izin verilmelidir. Yani, toplumun faydasına olan eleştiri ve tartışmaların dışında, ayaklanmaya ve yasaları çiğnemeye yönelik kışkırtma ve konuşmalara bir sınır getirilmelidir.” 

Dünyanın neresinde olursa olsun; siyasetçi müsamahakâr, barışçıl, feraset sahibi ve insancıl olmak zorundadır. İsveç makamlarından talebimiz; İşlenen suçun, verilen zararın, yenilen hakkın hukuki karşılığıolmalıdır. Bu kendini bilmez, akli sağlığı bozuk müptezel kesinlikle ve acilen sağlık kontrolünden geçirilmeli siyaset yapması, bu yolla insanları etkilemesi önlenmelidir.

İlahi kaynaktan gelen bütün tüm dinler, peygamberler, ilahi kitaplar insanların, birlik, beraberlik, emniyet ve barış içinde yaşamaları için gönderilmiştir.  İslâm dini insanlığa sevgiyi, kardeşliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve barışı tavsiye etmiştir. Bizim inancımıza göre; Kim nerede ve nasıl yaşıyorsa yaşasın, inancına, ırkına, cinsiyetine, sosyal statüsüne bakılmaksızın ona Yüce Allah’ın yarattığı bir kul olarak bakar ve müsamaha ile davranırız.

Ancak, Paludan kutsal kitabımızı yakarak; sevgiyi, kardeşliği, merhameti, ilke edinen Müslümanlara,âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberefendimize dil uzatarak müsamaha sınırlarını çoktan aşmıştır.

İslam’a ön yargılı; sözde hukuk adamı, ırkçı siyasetçi,  Rasmus Paludan’ı ve polis korumasında Kur'an-ı Kerimi yakmasına müsaade eden  İsveç hükümetini şiddetle kınıyoruz.

Basın yayın organlarına saygı ile duyurulur. 22.01.2023

                                                         Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan

                                                         TYB Genel Başkanı

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim