• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Başkan Arıcan: Darbe girişiminde bulunanlar mankurtlaşmış hainlerdir

Başkan Arıcan: Darbe girişiminde bulunanlar mankurtlaşmış hainlerdir
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Stratejik Araştırmalar ve Akademisyenler Derneği’nin hain darbe girişiminin 4. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği “15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük” söyleşisinde konuştu.

16 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşen, SAKA Genel Başkanı Dr. Berat Akıncı’nın yönettiği söyleşinin diğer konuğu ise Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Abdullah Aydın oldu.

Zoom programı üzerinden canlı olarak yayınlanan programda konuşan Başkan Arıcan, darbelerin Türkiye’nin enerjisini, gücünü zayi eden, israf eden girişimler olduğunu söyledi.

Dini inançlarımızı kültürel değerlerimizi kullandılar

Bütün darbe girişimlerinin tarihlerine ve oluş biçimlerinin analizi yapılınca, Türkiye’nin güçlendiği ve bölgesinde söz sahibi olduğu dönemlere denk geldiğini belirten Genel Başkan Arıcan, “15 Temmuz darbe girişimi önceki darbelerden bambaşka bir özelliğe sahip; dini inançlarımızı, kültürel değerlerimizi kullanarak devletin önemli  birimlerine sızmış asker görünümlü darbeciler, cismen bu ülkenin insanı gibi görünüp, gerçekte ise zihince güdümlü hale gelmiş mankurtlaşmış,  insan vücuduna musallat olan kanser gibi sinsice varlıklarını sürdürmüşlerdir.” diye konuştu.  

Son kişi kalana kadar mücadele devam edecek

15 Temmuz darbe girişimcilerinin tüm değerlerimizi ayaklar altına alarak gözü kararmış haşişsiler gibi hareket ettiklerini dile getiren TYB Genel Başkanı Arıcan, “30-40 yıllık süre içerisinde devletin hücrelerine yerleşmiş olan bunların kim oldukları, niyetlerinin ne olduğu artık açık ve net bir biçimde belli oldu. Dört yıldır bu yapıyla hukuksal alanda mücadele ediliyor. Son kişi kalana kadar da devam edecek. Buna eminim. Diğer yandan, bu örgütün ülkemizin insanlarını nasıl devşirdiğini, nasıl kandırdığını çok iyi analiz etmemiz ve devamında bir suça karışmamakla beraber bu oluşuma sempati ile bakmış olanlara hainlerin gerçek niyetlerini anlatacak eğitim modelleri hazırlamalıyız,  akademik çalışmalar yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Tuğba Gönülal-Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 762 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim