• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Başkan Arıcan TRT Haber’e konuştu: Sosyal Bilimler Büyük Önem Kazanacak

Başkan Arıcan TRT Haber’e konuştu: Sosyal Bilimler Büyük Önem Kazanacak
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TRT Haber de canlı olarak yayınlanan “Eğitim Editörü” programında önemli açıklamalarda bulundu.

14.08.2020 tarihinde, saat 14.25 te başlayan söyleşiyi Sezen Yücel yönetti ve eğitimci- yazar Süleyman Beledioğlu’da soru ve değerlendirmeleri ile programa katkı sağladı.

Başkan Arıcan yaptığı konuşmada öğrencilere ve ailelere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencinin kabiliyetine göre bir bölümü severek tercih etmesine ilaveten, kendisini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini belirten  Arıcan; “Erasmus öğrenci değişim programı çok önemli bir fırsat. Öğrencilerimiz maalesef bu sitemden yeteri kadar faydalanamıyorlar. Bu konuda hem öğrencilerin hem de ailelerin bir çekingenliği var. Aileler çocuklarını yurt dışına göndermede biraz imtina gösteriyor. Halbuki çekinecek, korkacak bir durum yok ortada. Dünyada çok güvenli ülkeler  ve okullar var. Öğrenci erasmus programına katılıp bir de iki yabancı dil öğrendiği zaman önüne önemli fırsatlar çıkacaktır. Ayrıca, tek başına lisans yeterli değil mutlaka o alanla ilgili yüksek lisans hatta doktora yapmak gerekiyor. Tüm bu donanıma sahip olan kişi, her zaman aranan kişi olacaktır.” diye konuştu.

Yapay zeka, robotik gelişmelerin konuşulduğu günümüzde; Sosyal bilimlerin gelecekte de çok önemli olacağını, sosyoloji, psikoloji, felsefe, tarih, edebiyat, hukuk, uluslararası ilişkiler, ilahiyat, dil, tüm bu bölümlerin  büyük önem kazanacağına vurgu yapan Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, ASBÜ’nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde akademik bir birim kurduğunu da söyledi.

Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığımızca yayınlanan kararname ile; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin akademik bir birimi kuruldu. Bir devlet üniversitesi olarak artık KKTC’deyiz ve ÖSYM Kılavuzunda yer aldı. Türkiye’de arzu ettiği bölümlerin olmayacağını düşünen öğrenciler burayı tercih edebilirler. Bölümlerden hukuk var; burslusu var, yüzde elli burslusu var. Psikoloji bölümümüzün; ücretlisi var, burslusu var, yüzde elli burslusu var. Yine, Psikoloji Rehberlik, özel öğretim, İngilizce öğretmenliği var. Dersleri okulumuz öğretim görevlileri verecek ve  öğrenci Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi diploması alacak. Dolayısıyla öğrencilerimize önemli  fırsatlar sunuyoruz.”.

Mahmut Erdemir

trt2.jpgtrt4.jpg

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim