• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Bedir Acar: Sadeliğin İhtişamı: Orhan Okay

Bedir Acar: Sadeliğin İhtişamı: Orhan Okay
Bir edebiyatçı, bir hoca, bir münevver olarak kültür dünyamızda iz bırakmış vakıf insanlardan biridir Prof. Dr. Orhan Okay.

Vakıf insandır çünkü yetiştirdiği talebeleri, eğitim dünyasındaki emekleri, kaleme aldığı eserleriyle gelecek kuşaklara ilham veren şahsiyetler arasındadır.

86 yıllık ömrünün yarısını farklı şehirlerde görev yaparak geçiren, hayatını ve tüm enerjisini bu ülkenin çocuklarına adayan 'idealist bir Anadolucudur' Orhan Okay.

Hüseyin Yorulmaz da vefalı bir yazar; hayatımıza dokunmuş münevverlerin örnek hayatlarını ele alan kitaplarda onun imzası var: Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca'yı, Bir Neslin Ağabeyi Erdem Bayazıt'ı, Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç'i, şair ve devlet adamı Koca Ragıp Paşa'yı onun kaleminden okuduk.

Yeni kitabının adı ise 'Sadeliğin İhtişamı: Orhan Okay' adını taşıyor.

'Hocaların hocası' olarak anılan ve yüksek bir edebi zevke sahip olan Orhan Okay'ı entelektüel çevresi ile birlikte ele alan kapsamlı bir biyografi kitabı bu.

Hoca ile bir müddet aynı üniversitede (Sakarya) görev yapan Hüseyin Yorulmaz, Türk edebiyatı üzerine emek yoğu eserler kaleme alan Okay'ın hayatında yer edinen bütün önemli kırılma noktalarına değiniyor; Hocanın çalışmalarından dönemin siyasi yapısına, insan ilişkilerinden öğretme metotlarına, aile ve yakın arkadaş çevresine kadar geniş bir yelpazeden bakıyor.

Nurettin Topçu, Mehmet Kaplan, Necip Fazıl, Ahmet Hamdi Tanpınar, İstanbul, Erzurum, Artvin, Diyarbakır, Edirnekapı, Vefa, Fatih, Beyazıt... Milliyetçilik, Anadoluculuk, isimler, şehirler, akımlar, mekânlar, konuşmalar ve mektuplar Orhan Okay kitabına eşlik ediyor.

Hüseyin Yorulmaz, nesli tükenen bir 'ideal' adamı olarak görülen Hoca ile yaptığı uzun soluklu sohbetlerin lezzetini de katmış kitabına.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/bedir-acar/sadeligin-ihtisami-orhan-okay/haber-1441376

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim