• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Bekir Hazar: Küresel piyasada panik

Bekir Hazar: Küresel piyasada panik
HOP oturup hop kalkıyorlar. İşi gücü bırakmış, Türkiye'deki seçimlere kafa patlatıyorlar. Batı'nın küresel sermayeye ait medya imparatorluğundan bahsediyorum.

Evet küresel piyasada büyük panik var. 6'lı masada kriz yaşandığı günlerde İngiliz The Guardian adeta yalvarıyordu. Muhalefete "Ne olur birleşin, yapmayın, etmeyin" diyerek gözyaşlarıyla çığlık atıyordu. Aynen şöyle diyordu Türkiye'deki seçimlere kilitlenen İngiliz gazetesi; "Erdoğan, bir dönem daha göreve gelmeyi hak etmiyor. Ana muhalefetteki CHP'nin hâlihazırda Cumhurbaşkanlığına aday olmayı planlayan bir ULUSAL lideri yani Kemal Kılıçdaroğlu var. Ancak, altı partili muhalefet ittifâkı, kimi destekleyeceği konusunda bölünmüş durumda. 2023 de yapılacak olan seçimlerde muhalefetin mutlaka kazanması gerekir. O nedenle muhalefet O'nu Erdoğan'ı yenmek için mutlaka birleşmeli"... Dünya tarihinde böyle bir olay yok. Başka bir ülkeden bambaşka bir ülkenin seçmenine ve muhalefetine acziyet içinde yalvaran, zavallı durumuna düşen Batı medyası hem bizi şaşırtıyor hem de güldürüyor. Adamlar binlerce kilometre öteden "Türkiye'deki muhalefet seçimleri mutlaka kazanmalı" diye anıracak, kendilerini deşifre edecek kadar aptallaştılar. Hatta "Batı'nın çıkarları için muhalefet mutlaka iktidarı ele geçirmeli" diye açıktan ve aleni yazacak kadar küçüldüler. Şimdi de her fırsatta Erdoğan düşmanlığı yapan Reuters zıpladı ortaya. CHP'den milletvekili adayı olmuş, HDP kongrelerinde gezen, sık sık gittiği Almanya'da sivil toplum örgütleri ve Alman dernekleri ile iç içe olan, Amerikan elçiliğinden ziyaretçileri gururla ağırlayan bir adamın yaptığı anketi yayınladı. Aynı zamanda sivil toplum örgütü başkanı olan CHP'linin ağzından "Türkiye'de muhalefet büyük farkla kazanıyor" diye dünyaya duyurdu. Halbuki aynı CHP'li, Şubat başında İngiliz Independent'in manşetinde "Erdoğan'ın oyları yüzde 5 arttı" diye ağlıyordu. Bu elçilik görevlilerini ağırlayan CHP'linin anketine "Hurra" çeken Reuters bir süre önce "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefine karşı derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var." diyerek Türkiye'den kullanışlı eleman aradığını duyurmuştu. Açık açık Erdoğan düşmanı olacak, hikayeler ve yalanlar uyduracak iftiracılar arıyordu bizim memlekette. Şunların düştüğü hale bakar mısınız? Dünyanın en zengin ailesi, bankaları, enerji şirketlerini yöneten, ülkeleri sömüren, ABD-İngiltere gibi ülkeleri petrol uğuruna başka ülkelere saldırtan bir patronlar sülalesi, yayın organı aracılığıyla neden Erdoğan düşmanı kullanışlı bir eleman arar hiç düşündünüz mü? Aynı ailenin bir başka yayın organı The Economist de geçmiş seçimlerde hiç utanmadan açıkça sayfalarında "CHP'ye oy verin" diye Türk halkına çağrı yapacak kadar kafayı yemişti.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/bekirhazar/2023/03/15/kuresel-piyasada-panik

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim