• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Betül Soysal Bozdoğan: Misillemenin misillemesi olmamalıydı!

Betül Soysal Bozdoğan: Misillemenin misillemesi olmamalıydı!

Bir Çin bedduasıdır: “Tuhaf zamanlarda yaşayasın.”

Hakikaten çok ilginç…

Bildiğimiz tüm gerçeklerin ispatı niteliğindeki gelişmeler son yedi ayda gerçekleşti.

İsrail’in zalimliği ve illegal bir devlet oluşu, Gazze soykırımıyla dünya gündemine girdi.

İsrail gücünü koruyor, hamileri yine yanında ve fakat İsrail ilk defa dünya kamuoyunun vicdanında kaybetti. Bu gelişme; surda bir gedik açmaya benzer. Filistin halkının sebatı ve bölgedeki gerçek Filistin dostu ülkelerin doğru zamanda yapacağı doğru hamleleriyle birlikte her şey bir anda bambaşka olabilir ve hayaller gerçekleşebilir.

Gazze halkı temsilinde, dünyanın aradığı inanç sistemi olarak İslam ay gibi parladı. Özellikle Batı’da yaşanan duygu ve inanç boşluğu için önemli bir adres oldu Müslümanlar. Müslümanların inanç sistemini karalamak ve kötü göstermek için hazırlanmıştı DEAŞ kurgusu. Ama gerçek İslam anlayışının ne olduğunu çok iyi gördü; görmek isteyenler. İman duygusu, sabrı, en zor zamanda bile Allah’a hamd ve sena yönelim, insanların birbirleriyle dayanışması, vatan tutkusu, mücadelesi, cesareti; ibretlik kareler olarak tarihe geçti. Soykırım sürecinde isyan etmeyen, kahretmeyen, dik ve onurlu duran bir millet olarak gönüllere yer etti Gazzeliler.

Yıllardır söylediğimiz gibi İran ve İsrail’in birbirine göbekten bağlı oluşunun ispatını da yine bugünlerde görmekteyiz.

İsrail’e yönelen dünya kamuoyu baskısında nasıl bir çıkış yolu olabilirdi? Gazze gündemi nasıl unutturulabilirdi? İsrail-İran ve ABD arasında perdelenen paslaşma, ibretlik ve not edilesi...

Yaşananlara bir bakar mısınız?

İsrail Refah’a girmeyi planladı, yeni katliamları yapma hedefini oluşturdu. Peki dünya kamuoyuyla ne kadar daha zıtlaşabilirdi? Derhâl İran kartı devreye girdi.

İsrail, İran’ı Suriye’deki Büyükelçiliğinde vurdu.

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim