• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

“Bir Bafra Hikâyesi” Yarışması

“Bir Bafra Hikâyesi” Yarışması
KATILIM KOŞULLARI VE YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

Yarışmanın Amacı: Bafra’nın unutulan ya da fark edilmeyen yönlerinin hikâyeleştirilerek yazıya aktarılması, Bafra’nın gerçek hayat hikâyelerinin derlenerek ortaya çıkarılmasını sağlamak,  edebiyatımıza yeni isimler kazandırmak, sanatsal faaliyetleri geliştirmek, Türkçeyi etkin kullanan ve kendisini geliştirmek için fırsat arayan yazarları desteklemek amaçlanmaktadır.

Yarışmanın Konusu: Bafra’nın tarihi, tabiatı, folklorik özellikleri, yemek kültürü, kültürel etkinlikleri, insanları gibi konular çerçevesinde hikâye yazma.

Yarışmanın Türü: Hikâye Yarışması

*

Yarışma Kurulları

Düzenleme Kurulu: Bafra Belediyesi tarafından görevlendirilecek 5 eğitimciden oluşur. Düzenleme Kurulu, yarışma kapsamında e-postayla gelen hikâyelerin teslim alınması, düzenlenmesi, Seçici Kurul’a gönderilmesi, dereceye girenlerle iletişim kurulması, basın duyurusunun gerçekleştirilmesi ve ödül töreninin düzenlenmesiyle görevlidir.

Seçici Kurul: Bafra Belediyesi tarafından, bilinen hikâye yazarları, edebiyat eleştirmenleri ve akademisyenlerden oluşur. Seçici Kurul, Düzenleme Kurulu tarafından teslim alınan hikâyelerindeğerlendirilippuanlanması ve dereceye girenlerin belirlenmesi ile görevlidir.

Seçici Kurul Başkanı:

Prof. Dr. Selçuk ÇIKLA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi

Seçici Kurul Üyeleri:

Prof. Dr. Şahin KÖKTÜRK, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Münire Kevser BAŞ, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı – Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi

Doç. Dr. Şeyma BÜYÜKKAVAS KURAN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi

Adnan İPEKDAL, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü

Mehmet KURTOĞLU, Şair - Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi

Emin GÜRDAMUR,Öykücü – Editör.

*

Yarışma Takvimi

12 Ocak 2023:Yarışma Başlangıcı

16 Haziran 2023: Son Başvuru Tarihi - Saat 17.00’ye kadar

16 - 23 Haziran 2023: Hikâyelerin Toplanması ve Düzenlenmesi

          23 Haziran – 23 Temmuz 2023: Seçici Kurulun Değerlendirmesi

25 Temmuz: Sonuçların açıklanması ve belirlenen tarihte ödül töreni

*

Yarışmaya KatılımŞartnamesi

1. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

2. Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese açıktır.

3. Seçici Kurul üyeleri ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

4. Yarışmada yaş sınırlaması yoktur.

5. Yarışmaya katılan hikâyelerin başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişi, hikâyenin tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu ve başka bir yarışmada ödül almadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül ve unvan geri alınır.

6.Yarışmacılar, ödül alan ve yayınlanmaya uygun bulunan hikâyelerin herhangi bir telif ücreti olmadan Belediyemiz tarafından hazırlanacak olan her türlü yazılı, görsel ve dijital ortamda yayınlanmasını, yarışmaya katılmakla kabul etmiş sayılacaktır.

7. Hikâyeler; Bafra’nın tarihi, tabiatı, folklorik özellikleri, yemek kültürü, kültürel etkinlikleri, insanları gibi konular çerçevesinde kaleme alınacaktır.

8. Gönderilen hikâyelerin altına sadece rumuz yazılacaktır.

9. Her yarışmacının yalnızca 1 (bir) hikâye ile katılmasının mümkün olduğu yarışmada, hikâye 10 (on) sayfayı geçmemelidir.

10. Başvurular yalnızca internet üzerinden, birbafrahikayesi@bafra.bel.tr adresine yapılacaktır.

11.Yarışmaya son başvuru tarihi, 16 Haziran 2023 Cuma günü mesai bitimidir (17.00). Bu tarih ve saatten sonraki gönderimler kabul edilmeyecektir.

12.Yarışmaya başvuran hikâyeler, Seçici Kurul tarafından aşağıdaki tabloda yer alan kriterlere göre değerlendirilip puanlanacaktır.

“Bir Bafra Hikâyesi” Yarışması Puanlama Cetveli

 

Puanlama Kriterleri

Puan Değeri

1

Bafra’yla ilişkilendirme seviyesi

20

2

Özgün kurgu

20

3

Sanatlı anlatım

Açıklama: Betimleme ve yorumlarda estetik unsurların (benzetmeler, göndermeler, metinlerarasılık vd.) yerindeliği ve yoğunluğu

20

4

Yazım ve noktalama kurallarına uygunluk, anlatım bozukluğu

Açıklama: Her iki yanlış için 10 üzerinden bir puan kırılacaktır.

10

5

Kurguda tutarlılık/tutarsızlık durumu

10

6

Akıcılık, sürükleyicilik

10

7

Hikâyenin başlığı ile içeriğinin uyumu

5

8

Şartnamedeki teknik şartlara uygunluk

Açıklama: Sayfa sayısı, düzeni, yazı fontu, boyutu, iki yana yasla gibi teknik özelliklerin her birindeki yanlıştan 5 üzerinden 1’er puan kırılacaktır.

5

 

Toplam Puan

100

13.Aday, birbafrahikayesi@bafra.bel.tr e-posta adresine iki adet Word dosyası göndererek yarışmaya katılım sağlayacaktır:

a) Ödüle aday gösterilecek eser; Word belgesi formatında, A4 boyutunda, Times New Roman 12 yazı karakteri ile yazılmış, her kenardan 2,5 cm kenar boşluğuyla satır aralığı 1,5 olacak şekilde, iki yana yaslı ve en fazla 10 sayfa olmalıdır. Aday, hikâyesinin bulunduğu dosyaya hiçbir şekilde kendisiyle ilgili bilgileri (ad, soyad, adres vd.) eklememeli, sadece hikâye sonuna rumuzunu yazmalıdır.

b) Aday, ayrı bir Word belgesine adını, soyadını, yarışmaya katıldığı hikâyenin adını, cep telefonunu, e-posta adresini ve iletişim adresine ait bilgilerini yazıp gönderecektir.

14. Şartnameye uymayan hikâyeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

15. Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul tarafından belirlenecek kararlar geçerlidir.

16. Seçici Kurul tarafından gerekli görüldüğü takdirde bir Ön Eleme Kurulu oluşturulacaktır.

17. Bafra Belediyesi ve Seçici Kurul, şartnamedeki maddelerde ve yarışma takvimindeki tarihlerde her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

18. Yeterli sayıda başvuru olmadığı takdirde yarışmayı erteleme hakkı, Bafra Belediyesinin ve Seçici Kurulun takdirindedir.

19. Hikâyelerin içerikleriyle ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.

20. Seçici Kurul tarafından seçilecek olan 11 (on bir) adet hikâyeye ödül verilecek, her katılımcı katılım belgesi alacak ve yayınlanmaya uygun bulunan hikâyeler ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın Belediyemizin bir yayını olarak basılacak, Bafra Belediyesinin web sitesinde yayımlanacaktır.

21. Ödül töreni tarihi, Belediyemizin sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden daha sonra ilan edilecektir.

22. Yarışma kapsamında verilecek kişisel bilgiler, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca üçüncü kişi, kurum vb. ile paylaşılmayacaktır.

 

*

 

Yarışmanın Değerlendirilmesi: Seçici Kurul üyeleri, hikâyeleri 100 puan üzerinden değerlendirir. Yapacakları bir toplantıyla yarışmacılara verdikleri puanları değerlendirerek yarışmada dereceye girenleri belirler.

Yarışma Ödülleri: Seçici Kurul tarafından belirlenen, yarışmada dereceye giren en iyi hikâyeler kitaplaştırılacak ve kitap, hikâye sahiplerine hediye edilecektir.

Yarışmacılara verilecek para ödülleri şu şekilde olacaktır:

 

      ● Birinci: 10.000 TL

      ● İkinci:  8.000 TL

      ● Üçüncü: 6.000 TL             

      ● Mansiyon Ödülleri:1500 TL (5 adet)

      ● 18 Yaş altı Özendirme Ödülleri: 1000 TL (3 adet)

 

Yarışma Koordinatörü: Mert ATMACA, Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür V.

İletişim Bilgileri:

Adres: Büyük Cami Mah. Camii Kebir Cad. No:1 Bafra/Samsun

Web: www.bafra.bel.tr

Tel: 0543 605 06 15

e-posta: birbafrahikayesi@bafra.bel.tr

                                    **************************

YOĞUN TALEP ÜZERİNE “BİR BAFRA HİKÂYESİ” YARIŞMASININ SON BAŞVURU TARİHİ GÜNCELLENDİ

 

Bafra Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin proje ortaklığını yaptığı “Bir Bafra Hikâyesi” hikâye yazma yarışması Türkiye genelinden ve ilçeden gelen başvurularla yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

İlçenin kültürel hafızasına katkı sağlayarak Bafra’nın göz ardı edilen, unutulan veya fark edilmeyen yönlerinin gerçek hayat hikâyelerinden esinlenerek yazıya aktarılması, sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesi ve edebiyatımıza yeni isimler kazandırırken aynı zamanda bireylerin kendisini geliştirmesi için bir fırsat yakalaması amacıyla organize edilen “Bir Bafra Hikâyesi” hikâye yazma yarışması vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Ülkece yaşanılan deprem sonrası sekteye uğrayan başvurular vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 12 Nisan 2023’ten 16 Haziran 2023’e kadar uzatıldı.

Türkiye’nin dört bir tarafından başvuruların kabul edildiği, Bafra’nın tarihi, tabiatı, folklorik özellikleri, yemek kültürü, kültürel etkinlikleri, insanları gibi konular çerçevesinde kaleme alınacak olan yarışmanın değerlendirilmesi noktasında; Bafra’yla ilişkilendirme seviyesi, özgün kurgu, sanatsal anlatım, akıcılık ve sürükleyicilik, yazım ve noktalama kurallarına uygunluk, kurguda tutarlılık, hikâyenin başlığı ile içeriğinin uyumu ve teknik şartlara uygunluk gibi puanlama kriterleri yer alıyor.

 

İlçenin kültürel değerlerine sahip çıkarak her alanda Bafra’ya hizmet için hareket eden Bafra Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşecek olan yarışmanın başvuruları 12 Ocak-16 Haziran 2023 tarihleri arasında saat:17.00’a kadar birbafrahikayesi@bafra.bel.tr e-posta adresine yapılacak olup bu tarih ve saatten sonra gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Katılımın ücretsiz olacağı ve yaş sınırının bulunmadığı yarışma ile ilgili bilgiler Bafra Belediyesi resmi web sayfasından elde edilebilecek.

Kaleminizden dökülen sözcüklerle Bafra’mızı anlatmaya var mısın? 

 
“Bir Bafra Hikâyesi” hikâye yazma yarışmasında ben de varım diyorsan 16 Haziran 2023 tarihine kadar birbafrahikayesi@bafra.bel.tr e-posta adresine hikâyeni göndermeyi UNUTMA!
 
#BirBafraHikayesi

 

 

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim