• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bizim Külliye Dergisi’nde edebiyat sohbeti

Bizim Külliye Dergisi’nde edebiyat sohbeti
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) yöneticileri ve bildiri sunacak Şehir Kültürü - Kültürlü Şehir Sempozyumunda bildiri sunacak akademisyenler İzzetpaşa Vakfınca yayınlanan “Bizim Külliye Dergisi’ni ziyaret ettiler.

Derginin genel yayın yönetmeni ve TYB Elazığ temsilcisi Nazım Payam misafirlere derginin yayına başlangıç süreci ve günümüze kadar olan yayın çizgisi hakkında bilgiler verdi.

Elazığ’da derginin büyük bir kabul gördüğünü belirten Payam sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim Külliye dergisi, kültür-sanat dergileri kervanına 1999’un Nisan’ında katıldı. Hamisi İzzetpaşa Vakfı, mekânı Elazığ olan dergimizi Türk Dili ailesi mensuplarına, Türkçe konuşulan diyarlara ulaştırdık. Aksatmadan ve tutarlı yayın politikamız nedeniyle bir çok ödül de aldık.”

Toplantıda bir konuşma yapan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, “Günümüzde dergi yayınlamak, bunu sürekli ve kaliteden ayrılmadan yapmak oldukça güç bir iş. Bizim Külliye Dergisi’ni takip ediyorum, emeği geçen tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum. Ayrıca dergini yayınlanmasına katkı sağlayan  İzzetpaşa Vakfı yöneticilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, kültür, sanat ve edebiyata yapılan yatırımın, verilen emeğin değerinin önemli olduğunu söyledi. Arıcan daha sonra şunları söyledi: “ Genel merkez olarak biz, şubelerimiz ve temsilciliklerimiz kültür sanat alanında yapılacak her türlü faaliyete destek veriyor. Bu desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Bir şehir sadece sokaklardan, cadde ve parklardan ibaret değil. İçinde insan olan her şehir  sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da çalışmalar yapmalıdır.” 

Dergideki kültür-edebiyat sohbetinde Nazım Payam, Prof. Dr. Mustafa Demirci ve Abuzer Akbıyık şiirler okudu.

img_3909.jpg

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim