• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bugün Erdem Bayazıt'ın Vefatının Yıldönümü

Bugün Erdem Bayazıt'ın Vefatının Yıldönümü
Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucularından şair, yazar, yayıncı Erdem Bayazıt'ı vefatının 12. yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

e.bayazit.jpg

Erdem Bayazıt Yazarlar Birliği'nde şiir anlayışını anlatıyor (1980)

0034.bursa-s.-cinaralti,-e.bayazit.jpg

Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni'nde şiir okurken (Bursa, Çınaraltı, 1992)

osman-turkay,-d.m.dogan,-erdem-bayazit,-erbay-kucet,-arif-damar.jpg

Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni'inde Osman Türkay, D. Mehmet Doğan, Erdem Bayazıt, Erbay Kücet ve Arif Damar (Bursa, 1992)

0094.bursa-s.,dmd.e.bayazit,a.damar.jpg

Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni'inde D. Mehmet Doğan, Erdem Bayazıt ve Arif Damar (Bursa, 1992)

 

TYB Kitapları 38: Erdem Bayazıt Kitabı

TYB ve Kahramanmaraş Belediyesi'nden Erdem Bayazıt'a Hatıra Kitabı

TYB'nin kurucuları arasında yer alan Bayazıt'a vefa için TYB "Yaşayan Yazarlara Vefa" programı kapsamında da yer vermişti. Ardından hakkın rahmetine kavuşan Bayazıt'a karşı vefasını bir kez daha göstermek için TYB, 2009 yılında bir de hatıra kitabı yayınladı. 

D. Mehmet Doğan'ın yayınladığı, Yusuf Turan Günaydın'ın düzenlediği kitap, 288 sayfalık hacmi ile hayat hikayesini, dostluklarını, maraş ve hatıralarını, eserlerini, vefatından sonra onun hakkında kaleme alınanları ve kendisi ile yapılan söyleşileri ihtiva ediyor. 

Nazif Öztürk "Yüreği İle Düşünen Adam" başlıklı yazısında onun için, "Erdem Ağabey'in hayatı yaratılışın sırrını aramakla geçmiştir. Bu yolda ne savaşçı ruhu dervişliğini, ne de dervişliği savaşçı ruhunu bastırabilmiştir." demiştir. 

"Kalem Arkadaşları ve Dostları Anlatıyor" adlı kitabın üçüncü bölümü, TYB'nin 30. yılı dolayısıyla yaptığı vefa programlarına Erdem Bayazıt'a ayrılan kısmı içeriyor. Rasim Özdenören, Turan Koç, Ramazan Kaplan, Arif Ay, Nazif Gürdoğan, Muhsin Mete, Osman Sarı, Rakıp Karcı'nın konuşmalarını yer aldığı bölümde Ramazan Kaplan onun şiiri için 51 adet ve az görünse de çetin şiirlerdir yorumunu yapıyor. Rasim Özdenören ise, kendisi ile dostluklarını ve yollarını ifade ediyor. 

Eserleri bölümünde Alim Kahraman onun şiirlerinden örneklerle şiir yapısını incelerken, Osman Özbahçe, dergiler, şiirleri, arkadaşlıklar ve etkilenimler çerçevesinde şiirine geniş bir pencere açıyor. Selçuk Küpçük, Mustafa Özçelik, Mehmet Nuri Yardım, Vahap Akbaş, Zümrüt Sönmez ise bölümde yer alan diğer isimler olarak göze çarpıyor. 

Mehmet Törenek, M. Atilla Maraş, Erdoğan Erbay, Yusuf Turan Günyadın ise beşinci bölümü oluşturan panel konuşmacıları olarak yer alıyor. Altıncı bölüm ise Şiirlerinden ve Yazılarında Seçmeler başlığını taşıyor. 

Yedinci bölüm ise vefatından sonra hakkında yazılanları içeriyor. Bu bölümde D. Mehmet Doğan, Rasim Özdenören, Ahmet Fidan, Sadık Yalsızuçanlar, Yusuf Ziya Cömert, Mustafa Miyasoğlu, Mehmet Niyazi, Beşir Ayvazoğlu, Yusuf Kaplan, Mehmet Doğan, Hüseyin Öztürk, Fatih Uludere, Ahmet Hakan, Ebubekir Sifil, Hüseyin Akın, Hayrettin Karaman'ın yazıları yer alıyor.

Kendisinin ve dostlarının ve vefa programlarının fotograflarını da içeren TYB'in Erdem Bayazıt kitabı, Bayazıt'a ait derli toplu bir hatıra kitabı olarak kitaplığımızın nadide kitapları arasında yerini almıştır. 

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim