• İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 17 °C
  • Konya 12 °C
  • Sakarya 14 °C
  • Şanlıurfa 19 °C
  • Trabzon 15 °C
  • Gaziantep 15 °C
  • Bolu 10 °C
  • Bursa 16 °C

Cem Sancar'ın “Nasreddin”i TYB İstanbul'da Konuşuldu

Cem Sancar'ın “Nasreddin”i TYB İstanbul'da Konuşuldu
İstanbul’un kalbinde, Kızlarağası Medresesi'nin tarihi dokusuyla örülü bir hafta sonunda, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, edebiyat dünyasını bir araya getirdi.

İstanbul’un kalbinde, Kızlarağası Medresesi'nin tarihi dokusuyla örülü bir hafta sonunda, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, edebiyat dünyasını bir araya getirdi. Cem Sancar’ın kaleme aldığı “NasReddin” kitabı üzerine gerçekleştirilen söyleşide, İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yazar Selvigül Kandoğmuş Şahin ve Muhammed Bakır Köse, bu özel günün ev sahipleri oldu. Sancar, edebiyatın zengin labirentlerinde gezinen ve Anadolu'nun binlerce yıllık mizah ve bilgelik mirasını modern bir dille harmanladığı “NasReddin” romanını tüm samimiyetiyle anlattı. Her bir sayfada okuru zamanın ötesinde bir yolculuğa çıkaran kitap, aynı zamanda hayatın içindeki hüzün, mizah ve hakikat arayışına da dokunuyor.

Söyleşide, Sancar’ın “NasReddin”de mizah ve hikmetle bezenmiş bu yolculuğa çağırdığı kahramanlarının, aslında insan ruhunun derinlerinde var olan çatışmaları ve toplumsal olaylara dair düşündürücü noktaları gözler önüne serdiğini dinleyicilerle paylaştı. Sancar, sohbet sırasında gelen soruları büyük bir içtenlikle yanıtladı.

Muhammed Bakır Köse’nin Derinlikli Soruları Günün Atmosferini Yoğunlaştırdı

Yazar ve düşünce insanı Muhammed Bakır Köse’nin dikkatle hazırladığı sorular, günün sohbetini daha derin bir bağlama taşıdı. Her bir soruda, İstanbul'un mistik havasını ve edebiyatın dönüştürücü gücünü hissetmek mümkündü. Köse’nin özenle yönlendirdiği sorular, dinleyicilerin kitabı daha da merakla kucaklamasına vesile oldu. Cem Sancar, Köse’nin incelikle dokunmuş sorularına verdiği yanıtlarla, romanın ince mizahi dilinin ardında yatan hayat derslerini bir kez daha hatırlattı.

Erzincan’dan Gelen Lezzetler, Edebiyat Söyleşisine Lezzet Kattı

Söyleşiyi daha da unutulmaz kılan detaylardan biri de, Erzincan Refahiye Akçiğdemli geleneksel yemeklerdi. “Bizim Yemeklerimiz” adlı yemek kitabının yazarı Aysel Solak’ın özel olarak hazırladığı etli kuru fasulye, pilav, ayran ve irmik helvası, sohbetin lezzetini katladı. Solak’ın Erzincan mutfağından sunduğu bu ikramlar, söyleşiyi yalnızca ruhsal değil, damak tadı olarak da doyurucu bir hale getirdi. Misafirler, İstanbul’un kalbinde Erzincan’ın o kendine has lezzetlerini tadarak, kültürler arası bir lezzet yolculuğuna çıktı.

“NasReddin”: Bilgelikle Yoğrulmuş Bir Arayış Hikayesi

“NasReddin” sadece bir kitap değil; Anadolu’nun köklü mizah kültürünü modern hayata taşıyan, derin bir anlam arayışını işleyen bir eser. Cem Sancar, kitabın her bir sayfasında, İstanbul'un kozmopolit yapısının yanı sıra Anadolu’nun o bilge, sessiz ve huzurlu dokusunu da yeniden hissettiriyor. Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşen bu söyleşi, dinleyicilere yalnızca bir kitabı değil, aynı zamanda İstanbul'un sonbahar rüzgarında hayat bulan edebiyatı ve dostlukları da sundu.

Her biri özel hazırlanmış, samimi bir atmosferde gerçekleşen bu buluşma, edebiyatseverlerin kalbine dokundu ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir anı olarak hafızalarda yer etti. Nice böyle kitaplara, nice böyle buluşmalara!

~KENTİM HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim