• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Kıratlı: D. Mehmet Doğan’a acil şifalar diliyorum

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Kıratlı: D. Mehmet Doğan’a acil şifalar diliyorum
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’yı makamında ziyaret etti.

Kıratlı’ya TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Arıcan, Ankara Valiliği ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığı ile Ankara’da yaşayan lise öğrencilerine yazarlık eğitimi imkânı sunan “Bilge Yazarlar Projesi” nin başarı ile devam ettiğini söyledi.

Katılımcı sayısı, süresi, eğitim sistemi itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri “Bilge Yazarlar Projesi” nin üçüncü yılına girdiğini belirten Arıcan, atölye kapsamında gençlere yazma süreci, karakter oluşturma, metin yazma teknikleri, dil bilgisi kuralları, yazı kurgulama ve uygulama teknikleri başta olmak üzere yazma becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verildiğini belirtti.

Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Ankara Valisi Vasip Şahin’in himaye ve desteklerinde devam eden yazarlık eğitiminde yazma yolculuğuna çıkan gençlerin karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri getirmek amacıyla; eğitim süresince bilgi, deneyim ve tecrübelerinden faydalanmaları için yazar adayları usta yazarlarla da bir araya getirdiklerini de söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’ya, TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın sağlık durumu ile ilgili de bilgi veren Arıcan, “Değeli büyüğümüz, yazar, mütefekkir D. Mehmet Doğan 27 Aralık 2023 tarihinde sağlık sorunu nedeniyle Hacette Üniversitesi Hastanesine yatırılmıştı. Daha sonra doktorların tavsiyesi ile Bilkent Şehir Hastanesine nakledildi, tedavi süreci burada devam etti. 26 Ocak 2024 günü de başarılı bir operasyon geçirdi” dedi.

Kıratlı’da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

“Öncelikle, günümüzün önemli bir yazarı ve düşünürü olan D. Mehmet Doğan’a geçmiş olsun, Allah şifa versin. Umarım ve dilerim ki;  Bir an önce sağlığına kavuşup, normal hayatına dönerek aramıza katılır. Kendisine Cenab-ı Hak’tan acil şifalar niyaz ediyorum.” diye konuşan Kıratlı,  TYB’nin gerçekleştirdiği kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerini takip ettiğini de belirterek Genel Başkan Arıcan’a başarılar diledi.

 Ziyaretin sonunda, TYB Genel Başkanı Arıcan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Kıratlı’ya “D. Mehmet Doğan’a Armağan” ve Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Hamilik Okulu Vakfı, OSTİM Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi iş birliği ile  “Her Gün Yeniden Kurulur Birlik 21. Yüzyılda Yiğitlik, Ahîlik ve Dirlik” alt başlığında düzenlenen “Ahîlik Şûrası” nın kitabını takdim etti.

2-030.jpeg

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim