• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

D. Mehmet Doğan: "Temsil gücümüzün farkında olalım"

D. Mehmet Doğan: "Temsil gücümüzün farkında olalım"
Türkiye Yazarlar Birliği’nde Ramazan Bayramının üçüncü günü şube başkanları ve temsilcilerinin de katılımıyla bayramlaşma yapıldı.

TYB kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’ın da katıldığı program 26.5.2020 tarihinde konferans sistemiyle gerçekleştirildi.

Şube başkanları ve il temsilcilerinin, Koronavirüs tedbirleri kapsamında devam eden çevrimiçi  faaliyetleri hakkında bilgi verdikleri bayramlaşmada, etkinliklerin daha geniş kitlelere yayılması ve bunun için gerekli iş birliğinin sağlanması konusunda görüş birliği sağlandı.

Bulunduğumuz şehirlerde temsil gücümüzü hissettirelim

Bayramlaşmadan sonra bir konuşma yapan TYB kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, “Yönetim kurulu üyelerimizi ve şube başkanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu süreçte ne yapılabilirse onu yapmaya çalıştılar, hâlâ da yapıyorlar. Yazarlar Birliğinin web sayfasına bakarsanız; sürekli yeni faaliyet haberlerini görürsünüz. Bu çok önemli bir şey. Yazarlar Birliğinin isminin ötesinde bir marka değeri olduğu kanaatindeyim. Siyasi bir partinin kuruluşu veya başka bir gücün temsilcisi değil genel olarak yazarların temsil bir kuruluş. Kültürel faaliyetler açısından da belli bir seviyenin üzerinde işler yaptığı için örnek teşkil ediyor.  Yazarlar Bilirliğinin yaptığı işler çokça taklit ediliyor. Dolayısıyla bu elektronik ortamda yapılan faaliyetlerin böyle bir etkisinin olacağını düşünüyorum. Temsil gücümüzün farkında olalım. Bulunduğumuz şehirlerde temsil gücümüzü hissettirelim. Üniversitelerle, mahalli idarelerle ilişkilerimizi güçlü tutalım.” dedi.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan da yaptığı konuşmada, “Öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum. Sağlık ve huzur içinde daha nice bayramlar yaşamanızı diliyorum. Şimdiye kadar şahit olmadığımız, yaşamadığımız bir Ramazan Bayramı geçiriyoruz. Bayramlaşmanın olmadığı, bayram namazlarına gidilemediği ve kabir ziyaretlerin yapılamadığı bir bayram yaşıyoruz. Umarım ve diliyorum ki; milletimiz ve tüm insanlık bu pandemi belasından kısa sürede kurtulsun. Hayat normale dönsün” dedi.

Faaliyetlerimizi haber olarak da yayınlıyoruz

Pandemi sürecinde teknolojinin imkanlarından yararlanarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Arıcan, “Yazarlar Birliğinin farkı şu oldu; bunu da tüm dostlarımızdan gelen teveccühe olarak da duymak bizi sevindirdi; Bugünlerde yaşananları, konuşulanları tarihe geçmek, tarihe not düşmek için; gerçekleştirdiğimiz tüm programların kayıtlarını hem arşivliyoruz hem de haberleştirerek basınla paylaşıyoruz. Ayrıca kendi web sayfamızda da yayınlıyoruz.” diye konuştu.

Ramazan Ayını çok bereketli geçirdik

Her hafta yönetim kurulu toplantılarını çevrimiçi olarak gerçekleştirmeye devam ettirdiklerini belirten Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerin de toplantılarınızı mutat olarak bu şekilde yaptığınızı düşünüyorum. Devam ettirmenizi temenni ediyorum. Diğer yandan, bu tür toplantılarınıza daha önceden haber verilirse merkez yönetim kurulundan arkadaşlar sizlere iştirak edebilir. Türkiye Yazarlar Birliği adına şunu çok rahatlıkla ve övünçle söyleye bilirim: Ramazan ayını bereketli geçirdiğimizi düşünüyorum. Gençlik birimimiz bu süreçte normalden daha aktifler. Her ne kadar mecburen evlerde kalıyorsak da ruhen ve zihnen bereketli geçirdiğimizi düşünüyorum. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı bayramlar diliyorum. Yönetim kurullarınızdaki arkadaşlara, dostlara da selamlarımızı iletin, onların da bayramlarını tebrik ediyorum. ”

Bayramlaşmaya; TYB kurucu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB Vakfı ikinci Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin, Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Aydınbaş,  Yönetim Kurulu Üyesi H. Mahmut Erdemir, İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici, Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Erzurum Şube Başkanı: Muhammet Hanifi İspirli, Gaziantep Şube Başkanı: Mustafa Yıldız, Giresun Şube Başkanı: Nazım Elmas, İstanbul Şube Başkanı: Mahmut Bıyıklı, İzmir Şube Başkanı: Abbas Levent Ertekin, Kayseri Şube Başkanı: Selim Tunçbilek, Konya Şube Başkanı: Ahmet Köseoğlu,  Sakarya Şube Başkanı: Hasan Salih Sağlam, Şanlıurfa Şube Başkanı: Mahmut Kaya, Siirt Temsilcisi İzzettin İçin ve Kırşehir Temsilcisi Maksut Yiğitbaş katıldı.

                                                                                               Mahmut Erdemir- Tuğba Gönülal

bayramlasma2-001.jpg

Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim