• İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Debbağ romanım İzmir’in sendikal tarihidir

Debbağ romanım İzmir’in sendikal tarihidir
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi Cumartesi Kültür Sohbetlerinde konuşan Araştırmacı- Yazar Abdülkadir Hazman son kitabı Debbağ’ın yazılış serüvenini anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şube başkanı A.Levent Ertekin açılış konuşmasında yerel tarih üzerinde yazanların meşakkatli ve zor bir yolda olduklarına dikkat çekere é İzmir’in Karataş ve Değirmen dağı üzerimde araştırmalarıyla bilinen Abdülkadir Hazman’ın son çalışması İzmir tarihine ışık tutacak önemli bir eser. Böyle çalışan İzmir sevdalılarına yerel yöneticilerin sahip çıkması şehir kültürü açısından son derece önemlidir” dedi.
Hazman, yeni kitabında, bir dönem İzmir’in tabakhaneler bölgesi olarak bilinen Yeşildere’de deri kesim işin de çalışan Yunus’un dedesinin anlattıklarını yazdığı sarı yapraklı defteri ile yola çıktığını belirterek “Maalesef Türkiye ve İzmir işçi sınıfı tarihin hakkında en etkin görünen sendikalarında olaya yüzeysel yaklaştığını görmek üzcü. Biz bu çalışmamızda Yunus’un, doğduğu, büyüdüğü ve bir parçası olduğu İzmir şehrindeki işçi sınıfı tarihini öğrenmek ve öğretmek için de yoğun çaba sarf ettiğini anlatmaya çalıştık. Yunus, hem çalıştığı tabakhanedeki işçi arkadaşlarını hem de yaşadığı mahalledeki komşularını lirik bir dille defterine yazmayı ihmal etmemmiş. Bu aslında bir kurgu roman değil kahramanlarının ete kemiğe bürünüp aramızda dolaştığı bir roman.”

Devamı: https://medya90.com/haber/debbag_romanim_izmirin_sendikal_tarihidir-13373.html

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim