• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Doğan: Kısakürek Türk toplumunu büyük ölçüde etkilemiştir

Doğan: Kısakürek Türk toplumunu büyük ölçüde etkilemiştir
TYB’li Gençler, “Kaldırımlar", "Çile", "Reis Bey" ve "Bir Adam Yaratmak" gibi birçok esere imza atan şair, yazar ve düşünür Kısakürek’i Muzaffer Doğan’dan dinledi.

Genç TYB üyelerinin düzenlediği “Gençler Üstadları An(l)ıyor” programları devam ediyor.

26/05/2020 tarihinde Skype uygulaması üzerinden gerçekleştirilen söyleşide Muzaffer Doğan, Necip Fazıl Kısakürek'i anlattı.

Üstadı tanıyan, konferanslarına katılan, yakınında bulunmuş olan Muzaffer Doğan konuşmasında, Necip Fazıl’ın eserleriyle olduğu kadar, mücadelesi ile de insanları etkileyen ve toplulukları yönlendiren önemli bir şair ve mütefekkir olduğunu söyledi.

Büyük Sanatkârlığın Allah'a kul olmak, esas meselenin İslâm'ı anlatmak olduğuna dikkat çeken Doğan, Üstadın hayatında etkili olan dönüm noktalarından ve eserlerini anlattığı konuşmasında 1934 yılında Abdulhakim Arvasi ile tanıştıktan sonra "30 yıl saatim işlemiş ben durmuşum" sözünü söylemiştir.” diye konuştu.

Necip Fazıl’ın, Fransa'nın köklü bir üniversitesi olan Sorbonne'da felsefe eğitimi aldığını ve  Sezgi felsefesinin kurucusu Henri Bergson Necip Fazıl'ın hocası olduğunu belirten Doğan, Necip Fazıl'ın Hz. Muhammed'e olan sevgisini anlattığı "Çöle İnen Nur" adlı eserinin "Es Selâm" adıyla şiir haline geldiğine dikkat çekti.

nfk-muzafferdogan.jpg

Bu haber toplam 941 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim