• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Ergün Diler: Açılım!

Ergün Diler: Açılım!

SEÇİM yaklaştıkça yeni yeni kartlar masaya gelmeye başladı. Bölgenin, dünyanın değişmesinin konuşulduğu bunun için gizli açık savaş verildiği bir iklimde özellikle İSTANBUL seçimlerinin önemini anlatmama gerek yok. Başak Demirtaş isminin ortaya atılması da öyle...
Bunun AK Parti'ye, MHP'ye, CHP'ye, muhalefete, bölgeye, Kürtler'e, İsrail'e, ABD'ye, İngiltere'ye, Rusya'ya bakan yönü var. "Pek çok değişkeni içinde barındıran" bir hamle!
Peki ne oluyordu? Kim nasıl bir sonuç elde etmek istiyordu? Hadi vitesi artırıp soralım... Leyla Zana'nın YENİ BİR AÇILIMI dile getirmesi, Başak Demirtaş'ın ortaya çıkması yeni bir sürecin başlama vuruşu muydu? Daha da ileriye gidelim...
Seçimlerden sonra AK PARTİ ile DEM yeni bir adımın inşasına mı girişecekti? Cevabı en çok merak edilen SORU bu!
Gelin birlikte bakalım...
Öncelikle ben başka türlü düşünüyorum. Başak Demirtaş'ın çıkışına da eşinin 7 yıldan fazla tutuklu kalmasına da bölgeye de siyasete de bu son hamleye de farklı bakıyorum...
Açalım...
Başak Demirtaş'ın sürpriz bir şekilde yaptığı "İstanbul adaylığı için henüz partimiz DEM Parti'den bize bir öneri gelmedi ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" açıklaması gündeme damgasını vurdu. Selahattin Demirtaş'ın bundan habersiz olması mümkün değil. Doğru mu? Kesinlikle... Peki İSTANBUL üzerinden neden böyle bir oyun kuruluyordu?
Başak Hanım'ın siyasete girmesi, seçilmesi kazanması en doğal hakkı. Neden İSTANBUL olduğu olacağı ise konunun DERİN kısmı! Diyarbakır da olabilirdi!
Ancak İSTANBUL öne çıkıyordu!
Biz tartışmalara daha doğrusu POKER'e buradan bakalım...
Biraz hafıza tazelemek şart...
Özgür Bey, Ekrem Bey'in desteğiyle, organizasyon yeteneğiyle CHP'de Kemal Bey'in devrini sonlandırdı. Genel Başkan oldu. ALEVİ ağırlığın olduğu parti, Kemal Bey'den alındı. Bu az bir başarı değildi. Kemal Bey daha sonra ofisler açarak siyasette kalacağını göstererek RÖVANŞ için bilendi. Harekete geçti. Özgür Bey de ne zaman fırsat bulsa soluğu Kılıçdaroğlu'nun yanında alıyordu. Ya olan biteni anlamıyor ya da nasıl bir istikamette yürümesi gerektiğini kestiremiyordu.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/01/24/acilim

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim