• İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ergün Diler: Beş çayı

Ergün Diler: Beş çayı
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki ikinci KATOLİK isimdi. Öncesinde John F. Kennedy vardı. Kennedy, KÜRESEL DÜZLEMDE ALMANYA'yı DENGENİN diğer tarafında görmek istiyordu.

 Bu derin devlete tersti. Tasfiye edildi. Biden seçimlerde Trump'ı geçip zafer kazanınca, acaba o da Kennedy gibi mi yapacaktı? Merak edilen buydu. KÜRESEL EKOL'ün önemli bir ismiydi. Yılların siyasetçisiydi. 31 yaşından bu yana ABD DERİN DEVLETİNİN içindeydi. Ancak kendisinden bekleneni yapmadı. Hatta tersini hayata geçiriyordu. Başkan Biden, ilk resmi ziyaretine İNGİLTERE'den başlıyordu. G-7 için ADA'ya geçen Biden, CORNWALL kasabasındaki G-7 zirvesine katılıyordu. Kraliçe ile görüşmek, yapılması gerekenlerin ilk sırasındaydı...

ABD Başkanı Joe Biden ve Eşi Jill Biden, İngiltere'deki G7 Liderler Zirvesi'nin ardından İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Windsor Kalesi'nde bir araya geldi. Kraliçe ile çay içti. Asıl önemli olan, magazin basını dışında kimsenin önem vermediği bir cümleydi! Biden çaydan sonra sorulara verdiği cevapların birinde "Bana annemin görünüşünü ve cömertliğini hatırlattı" ifadelerini kullandı. Biden, aralarında çok yaş farkı olmamasına rağmen KRALİÇE'yi anne olarak görüp KÜRESEL DENKLEMİ ifşa ediyordu. Sonrasında da Brüksel'e geçip NATO ZİRVESİ'ne katılıyordu. Zaten üç beş ay sonra Rusya UKRAYNA'ya girecek, NATO Trump'ın sildiği itibarı ve gücü geri kazanacaktı... Bu arada Biden ve eşi, Cornwall'deki yemeğe geç gelerek KRALİÇE'yi bekletiyor, protokol kurallarını eziyor ve "Seni seviyoruz ancak patron biziz" mesajı veriyordu. Bu ziyaret bile ABD'nin AUKUS'ta da gördüğümüz gibi AVRUPA ile değil İNGİLTERE ile yürüyeceğini göstermeye yetiyordu. Biden DEMOKRAT olarak geliyor ancak CUMHURİYETÇİ çizgide ilerliyordu. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2023/03/25/bes-cayi

 

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim