• İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C

Ergün Diler: Tasfiye

Ergün Diler: Tasfiye

YEREL seçimlere de KÜRESEL mercekle bakmaya çabalıyorum.
Konu Türkiye olunca aksi mümkün değildi.
Bugün de aynı kulvardan ilerleyelim.
İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin "TAMAM" demesi, Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Buğra Kavuncu, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu, Turgut Altınok, Başak Demirtaş ve Selahattin Demirtaş'ı aynı paydanın altında toplayıp en tepeden neler olup bittiğine bakalım. Her olayı ayrı ayrı küçük parçalardan değerlendirmeye alışkın olan bizler bakalım yolun sonunda ne görecekti! Kemal Bey asla ve kat'a ABD'ye yakın bir isim değildi. Yakın olan rahmetli Deniz Bey'di. Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye genel başkan olarak gitmesi, Washington'un politikalarına destek verdiği anlamına gelmezdi. Gelmemeliydi. Zaten seçimlerden sonra CUMHURİYET'te yazdığı yazıda da İPEK YOLU ve ÇİN vurgusu yapmaktaydı. Doğru mu?
Kesinlikle... Hatırlayın; seçimlerden hemen önce çektiği "İPEK YOLU" videosuna da "EN BÜYÜK HAYALİM" diyordu.
Ekrem Bey de kendisi biliyor mu emin değilim ancak CHP'deki DEĞİŞİM ile partiyi başka bir eksene taşımanın ilk taşını döşedi! İstanbul'u alırsa CHP de kendisi de başka bir yolculuğa çıkacaktı. Alamazsa CHP'de silinme, bitme, tükenme süreci başlayacaktı.
O da TÜRK SİYASİ tarihinde yeni sayfanın açılmasına yarayacaktı. Devam...
Devlet Bey "DEVLET GİBİ" düşünür.
Kendi kişisel hırsları çıkarları hiçbir zaman masaya gelmez gelmemiştir.
MHP'nin de Devlet Bey'in de ABD'ye karşı tutumu ortadadır. Pek çok haklı gerekçesi de vardır. Bu Süleyman Soylu ile Hulusi Akar ile AK PARTİ'nin içine kadar da uzanır gider... 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra Başkan Erdoğan neredeyse KABİNEYİ TAMAMEN değiştirdi. Devlet Bey'e danıştı mı danıştıysa ne cevap aldı bilmiyorum.
Ancak bildiklerim var! Sandıklar açılıp seçimin CUMHUR İTTİFAKI tarafından kazanıldığı anlaşıldıktan sonra DEVLET BEY kameraların karşısına geçiyordu. Belki şimdi çok az kişinin hatırlayacağı ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUŞMA gerçekleştiriyordu...
Devlet Bey partisinin genel merkezinde "Türk milleti bugün tarih yazmıştır. Kesin olmayan sonuçlara göre Sayın Erdoğan 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir.
Tezahür eden milli iradeye herkes asgari ölçülerde saygı duymalıdır. Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, her şey değişecektir. Öyle gözüküyor.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/01/25/tasfiye

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim