• İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ergün Diler: Teröre Şam'ar

Ergün Diler: Teröre Şam'ar
O KADAR kritik gelişme oluyor ki hangisini buraya taşıyacağımı şaşırıyorum. Yıllardır DIŞ GÜCÜN ne olduğunu nasıl sonuç aldığını aktardım. Sadece Türkiye değildi oyun alanı. Binlerce örnek vardı.

 Ve şimdi klavyenin başında bütün olan bitenin hesabını yaptığımda DEVLETLERÜSTÜ BİR AKILLA karşı karşıya olduğumuzu görüyorum. NET!
Hiçbir zaman dünya üzerindeki devletlerin kendi istediklerini yapıp sonuçta ortaya çıkan tablo üzerinden konuşulduğunu varsaymadım!
Mümkün değildi bu! Hiçbir zaman...
Bugün çok geniş yelpazeden gidelim. Türkiye'ye gelelim... Ve o aklı görmeye çabalayalım...
Sokakta çevirdiğimiz yüz kişiden 99'nun bile haritada yerini gösteremeyeceği YENİ KALEDONYA diye bir OKYANUS DEVLETİ var.
Fransa'ya bağlı. Orası karıştı.
Devlet Bey içeride MHP'ye ve ÜLKÜCÜLER'e gelen rüzgarı gördü ve elini yükseltti.
"ESAD ile anlaşalım. Terörün kökünü birlikte kazıyalım..." dedi. Üstüne bir de CHP lideri Özgür Özel'in YUMUŞAMA ve NORMALLEŞME çıkışlarına değindi. İyice yüklendi: Türkiye'de anormal bir şey yoktur. Özgür Bey'e adam gibi duruş sergilemesini tavsiye ediyorum...
Yani günlerdir yazdıklarım yavaş yavaş sahne alıyordu.
Alacaktı. Kaçış mümkün değildi.
Açalım isterseniz...
KÜRESEL ARENADAN, BÖLGEYE gelelim... Avustralya ve Fiji arasındaki takım adalardan oluşan Yeni Kaledonya, 19. yüzyıldan bu yana Fransa'ya ait bir bölge. Paris yönetimi ile takım adada nüfusun yüzde 40'ını oluşturan yerli Kanak halkı arasındaki gerilim bir süredir yüksekti. Kanaklar, bölgede 10 yıldan fazla yaşayan Fransızların oy hakkına sahip olmasını öngören yeni anayasanın, yerel halkın yönetimdeki gücünü azaltacağından duydukları kaygı nedeniyle sokağa çıktı.
ADALAR savaş alanına döndü.
Olağanüstü hal ilan edildi. 3 bin kişilik ÖZEL FRANSIZ birlikleri yollandı. Macron 24 saatlik uçuşla bölgeye gitti. Sorun hala çözülmüş değil.
Peki ne oluyordu?

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/05/29/terore-samar

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim