• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Ersoy ve Beyatlı bestelenmiş şiirleriyle anıldı

Ersoy ve Beyatlı bestelenmiş şiirleriyle anıldı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla yurt içinde ve yurt dışında önemli kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Yılın son etkinliğin de ise Mehmed Âkif ve Yahya Kemal’i bestelenmiş şiirleriyle anmak amacıyla Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarınca "Mehmed Âkif Ersoy'dan Yahya Kemal Beyatlı'ya" konseri düzenlendi.

Programın açılışında bir konuşma yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “TYB’nin kurulması ve bugünlere gelmesinde emeği geçen, katkı sağlayan başta kurucu genel başkanımız D. Mehmet Doğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum,  şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

musakazimarican.jpg

Birliğin kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla, kültür hayatımıza damgasını vuran çok önemli kültür sanat faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirten Arıcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının katkısı ve desteğiyle konserin düzenlendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda gerçekleşen "Mehmed Âkif Ersoy'dan Yahya Kemal Beyatlı'ya" adlı konserde, Nebahat Konu'nun yönetiminde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları sahne aldı.

konser3.jpg

Zaman zaman dinleyicilerin de koronun söylediği türkülere eşik ettiği konserde, İstiklal Marşı şairi Mehmed Âkif Ersoy ve Yahya Kemal Beyatlı'nın bestelenmiş şiirleri okundu. Mehmet Kemiksiz’ de bestelediği eserlerden örnekleri seslendirdi ve büyük beğeni kazandı.

mehmet-kemiksiz---musa-kazim-arican.jpg  nebahat-konu---tugba-gonulal.jpg

               Mehmet Kemiksiz - Musa Kazım Arıcan                                Nebahat Konu - Tuğba Gönülal

Yağan yoğun kara rağmen konsere çok sayıda izleyici katıldı. Programın sonunda TYB Genel Başkanı Arıcan günün anısına Bestekâr Mehmet Kemiksiz’e teşekkür beratı, Tuğba Gönülal da, Koro Sanat Yönetmeni Nebahat Konu' ya çiçek takdim etti.

Konsere; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan,  Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zeyrek, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Tarım eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Genel Sekreteri Muhammed Enes Kala, Mali Sekreter Fatih Gökdağ, Başkan Danışmanı Ferhat Koç, Ankara Şube Başkanı İsmail Bozkurt ve çok sayıda müzik sever katıldı.

Mahmut Erdemir

konser2.jpg

 

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim