• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

“Geleceğin yazarları sertifikalarını aldı”

“Geleceğin yazarları sertifikalarını aldı”
“Bilge yazarlar” projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan genç yazar adaylarının sertifikalarını Ankara Valisi Vasip Şahin ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan verdi.

Ankara Valiliği koordinatörlüğünde Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında gerçekleştirilen “Bilge yazarlar” projesinin kapanışı Hacı Bayram Üniversitesinde yapıldı.

16.6.2022 tarihinde gerçekleşen programa Ankara Valisi   Vasip Şahin ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, bilge yazarlar projesinde görev alan öğretmenler, öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Şahin: Bilge yazarlar projesi başarılı oldu

Vali Şahin, programda yaptığı konuşmada, Türkiye Yazarlar Birliği ile  verimli bir proje gerçekleştirdiklerini ve gelecek yıl daha fazla katılımcıyla projeyi devam ettirmek istediklerini ifade etti.

Projeye emeği geçen usta yazarlara, öğretmenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür eden Vali Şahin, “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleşen  panelde gençlerin usta yazarlara sordukları sorular ve gösterdikleri ilginin okumaya yazmaya çok meraklı olduklarını bizlere gösterdiler.” diye konuştu.

Arıcan: Geleceğin yazarlarını yetiştirmeliyiz

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’da yaptığı konuşmada; “Geleceğin yazarlarını yetiştirmek amacıyla, Ankara Valiliği koordinatörlüğünde, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ortaklığıyla hayata geçirilen "Bilge Yazarlar Projesi"ni başarı ile tamamlandı. Öncelikle sayın Ankara Valimiz Vasip Şahin’e teşekkür ediyorum. Usta yazarlarımız TYB’de, gençlik merkezlerinde genç yazarlarımızla bir araya geldiler, tecrübelerini paylaştılar. Bu arada bir kamp desteği oldu, edindikleri yazma tecrübelerini burada yazıya aktardılar ve artık onların da eserleri var.” dedi.

Genel başkan Arıcan konuşmasında yakın zamanda  TYB’nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirdiği 4.Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı hakkında da bilgiler verdi.

“Bilge Yazarlar” projesi ile gençlere çok güzel bir alan açıldığını belirten Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“280 gencimiz inşallah geleceğin büyük yazarları olma yolunda çok önemli bir imkanı ve fırsatı yakalamış oldular. Eğitime katkı sağlayan usta yazarlar, gençlerin yazma konusunda önemli potansiyellerinin ve heveslerinin olduğunu ifa de ettiler. Bundan sonrasına gençlerimize düşen bir görev daha çok okumak daha çok yazmaktır. Yazarlığın bir kabiliyet, bir yetenek olduğu kadar daha büyük bir kısmı aslında emektir. Doğu - Batı klasikleri okunarak bizim temel eserlerimiz okunarak güçlü yazarlar örnek alınıp iyi yazar olma yönünde çaba sarf etmeleri gerekiyor.”

Arıcan: Yazıda kendi tarzınızı, üslubunuzu oluşturun

Konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulunan Genel Başkan Arıcan, “Sosyal medya ne kadar revaçta olursa olsun, yazı kalıcıdır, yazı yarınlara kalır. Sosyal medya mecralarında herkes kendi programını oluşturarak yazıyor. Fakat şu unutulmamalı ki her zaman bir işin en iyi yapanla en iyi yapamayan ayırt edilebilir. Siz iyi yazdığınız zaman ön plana çıkacaksınız ve daha önceden olduğu gibi usta bir yazar olarak günün birinde toplumun önünde olacaksınız. Yazıda kendi tarzınızı, üslubunuzu oluşturun, örnek aldığınız yazarların eserlerini okuyun. Edebi metin oluşturmada elbette hayal kurmak önemli ama gerçekleri de göz ardı edilmemeli.” diye konuştu.

 TYB bünyesinde oluşturulan Genç TYB’nin faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Arıcan,  Gençlik Spor Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen  “genç kahve” de üniversite öğrencilerinin kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerini başarı ile sürdürdüklerini söyledi.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasının sonunda “Bilge Yazarlar” projesi”ne yaptıkları katkı ve katılımlarından dolayı; Vali Yardımcısı Turan Yılmaz’a, TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala’ya, Mali Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tuğrul’a, Ankara Valiliğinden Birim Koordinatörü Şükrü Can Yılmaz’a,   Zeynep Türksoy’a ve öğretmenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ile Prof. Dr. Arıcan, 10 farklı ilçedeki 18 yazarlık atölyesinde eğitimlerini tamamlayan 243 lise öğrencisi için hazırlanan sertifikaları, her grubu temsilen bir öğrenciye verdi.

Programda, projede yer alan öğrenciler tarafından panel düzenlendi, şiir okundu ve oratoryo gösterisi yapıldı.

Sertifika törenine; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş, TYB Mali Sekreteri Mehmet Tuğrul, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir, Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Mahmut Erdemir, Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ve İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici katıldı.

                                                                                                   Mahmut Erdemir

fvwwnpcx0aa2kf9.jpgfvw1vm7wyae52v4.jpgfvw1vm7wyae52v4.jpgfvxfanixeaajcgb.jpg2f380fc8-144b-4f4c-b111-2571119baadc.jpg

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim