"Gençler-Vatanın Dayanağı" kitabı çıktı

"Gençler-Vatanın Dayanağı" kitabı çıktı
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un "Gençler-Vatanın Dayanağı" kitabı okuyucuları ile buluştu.

Gençlerin eğitimi alanında uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde, Türkmenistan ve yabancı ülkelerdeki kurumlar arasında işbirliği kurma ve geliştirmenin önemine vurgu yapılan eser,  Aşkabat Türkmen Devlet Neşriyat Kurumunun yayını olarak basıldı.

Eser, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedon’un, “Biz gençleri aziz vatanımızın geleceğinin kurucuları olarak görüyoruz. Büyük hedeflere ulaşmakta özellikle ülkemizin genç nesillerine bel bağlıyoruz” ifadelerinin yer aldığı fotoğraflı metniyle başlıyor.

Doç. Dr. Berdi Sarıyev ve Dr. Merve Gün’ün, Türkmenceden Türkçeye aktardıkları kitap 400 sahifeden oluşuyor.

Geçtiğimiz günlerde; Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin ev sahipliğinde, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov'un Türkçeye çevrilen kitabı Ankara'da tanıtılmıştı.

71f3132a-fca0-4740-849f-90b089e130cf.jpg

Arıcan: Gençler-Vatanın Dayanağı" kitabı gençler için rehber niteliğinde

Programa katılan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yaptığı konuşmada kitabı zevkle okuduğunu ve incelediğini ifade ederek "Gençler için çağrılar ve rehberlerle dolu bu derinlemesine inceleme, ülkelerinin geleceğini şekillendirmede gençlerin oynadığı merkezi rolü vurguluyor. Eser, iki ülke arasında kültürel köprülerin kurulmasına ve gelecek nesillerin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Mahmut Erdemir

 

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim