• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Genel Başkan Arıcan, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

Genel Başkan Arıcan, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı
Anadolu Ajansının gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylaması başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Oylamaya ilişkin bilgi veren Arıcan, “AA fotoğraf editörlerince belirlenen karelerin yer aldığı seçkiyi inceledim. Gerçekten birbirinden değerli fotoğraflar var. Öncelikle o fotoğrafları çeken arkadaşları kutluyorum. Bu yıl ki kategoriye "Deprem: Umut" ve "Gazze: Kanıt" başlığıyla iki kategori eklenmesini çok iyi bir seçenek olarak değerlendiriyorum. “dedi.

Birbirinden farkı değer ve anlamlar taşıyan fotoğrafları tek tek incelediğini ve seçmekte oldukça zorlandığını ifade eden Genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gazze insanlığın kanayan yarası, orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, “Gazze'deki Filistin halkına soykırım yaptığı” gerekçesiyle İsrail hakkında dava açması adına çok dikkat çekici bir fotoğraf toplu mezar. Diğer yandan, bir Hataylı olarak depremin ilk günü oradaydım. Yaşanan acılara ve dramlara şahit oldum. Özellikle iki kadın depremzedemizin kurtarılması anı ve orada askerimizin ağlaması gerçekten çok etkilendiğim bir sahne.”

Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan en etkileyici 147 fotoğraf arasından "Yılın Kareleri" seçilecek.

AA'nın ilk kez 2012'de düzenlediği oylamaya her yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar, siyasetçiler, bürokratlar, sporcular, sanatçılar ve toplumun her kesiminden yüz binlerce kişi katılıyor.

adsiz-m.pngadsiz-n.png

Bu haber toplam 983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim