• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Genel Başkan Arıcan Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar’ı ziyaret etti

Genel Başkan Arıcan Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar’ı ziyaret etti

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü, TÜRKSOY Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı yazar, oyun yazarı ve film yönetmeni Anar Rızayev’e nezaket ziyaretinde bulundu.

TÜRKSOY ve Azerbaycan Medeniyet Nazirliğinin ortaklaşa programı olan II. Türk Dünyası Müzeler Programı onur konuğu olarak Bakü’de bulunan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar’ı makamımda ziyaret etti.

TYB’nin çalışmaları hakkında Anar’a bilgi veren Arıcan, TYB’nin 1978 yılında kurulduğunu, kamu yararına çalışan dernek statüsüyle yurt içinde ve yurt dışında önemli kültür ve edebiyat faaliyetlerini düzenlediklerini ifade etti.

Anar’da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, genel Başkan Arıcan’a Türkiye’ye geldiği ilk fırsatta TYB’ni ziyaret edeceğini belirtti.

Görüşmede, Azerbaycan’da yapılması planan “Edebiyat Festivali” ve diğer işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

2-131.jpg3-116.jpg

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim