• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Genel Başkan Arıcan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Akgün’ü ziyaret etti

Genel Başkan Arıcan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Akgün’ü ziyaret etti
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ü makamında ziyaret etti.

17 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarette; Toplumların gelişmesi ve inşası için nitelikli eğitimin önemi, yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim kademelerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine dair görüş alış verişinde bulunuldu.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, TYB’nin faaliyetleri hakkında da Akgün’e bilgiler veren Genel Başkan Arıcan, “Kurucu ve şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından kurulan TYB’nin kuruluşunun 45 inci yılını kutluyoruz. Aradan geçen bunca senedir; kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak ilkeli ve samimi gayretlerimizle kültürümüze, sanatımıza ve edebiyatımıza hizmet ediyoruz” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’nde yaptığı konuşmada vakfın kar amacı gütmeden dünyanın dört bir yanında eğitim alanında faaliyet gösterdiğini belirtti.

Konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti de belirttikten Akgün, “TYB’nin hizmetlerini takip ediyorum. Ülkemiz için oldukça yararlı kültür faaliyetleri düzenliyorsunuz, tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.” diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti  üyesi Selim Cerrah’ında katıldığı görüşmenin sonunda Genel Başkan Arıcan Birol Akgün’e TYB’nin yayınlarından hediye etti.

2-(5)-002.jpeg

 

 

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim