• İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

Genel Başkan Arıcan: Türkiye'nin ilk “sosyokent"ini kurduk

Genel Başkan Arıcan: Türkiye'nin ilk “sosyokent"ini kurduk
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İnegöl Şubesi ve Genç MÜSİAD’ın ortaklaşa düzenledikleri programa onur konuğu olarak katıldı.

Şube üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin büyük ilgi gösterdikleri yurt dışı iş imkanlarıyla ilgili toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, ASBÜ'nün kısa adı "sosyokent" olan teknoloji geliştirme bölgesinde yürüttükleri çalışmalar ve iş dünyasıyla ilgili faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

2-(1)-014.jpg

Konuşmasında, sosyokent’in alanında ilk ve özgün bir model olduğunu vurgulayan Arıcan, “Bizim teknoloji geliştirme bölgesi olarak yaptığımız sosyokent modellemesi dünyada bir ilktir. Çeşitli sosyal inovasyon girişimleri dünyanın her tarafında bulunuyor ama büyük kısmı kar amacı gütmüyor. Bizimki ise kar, ticari amaç güden, şirketleşmeyi düşünen, piyasada ticarete konu olacak yenilikçi ürünler, hizmetler üretmeyi amaçlayan bir oluşum. En temel yaklaşımımız sosyal inovasyona teknolojik çözümler geliştirmek." diye konuştu.

3-112.jpg

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim