• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Genel Başkan Arıcan TÜRKSOY Yazarlar Birliği Başkanı Esdaulet’i ziyaret etti

Genel Başkan Arıcan TÜRKSOY Yazarlar Birliği Başkanı Esdaulet’i ziyaret etti
Üniversiteler arası iş birliği görüşmeleri, sempozyum ve bir dizi panele katılmak üzere Kazakistan’a giden TYBrliği Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TÜRKSOY Yazarlar Birliği Başkanı Ulugbek Esdaulet’i de ziyaret etti.

Esdaulet’e TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Arıcan, Türk dünyasında farklı coğrafyalarda yaşayan; farklı lehçelerde, şivelerde eserler veren şairlerini 30 yıldır ortak bir amaç etrafında birleştirmeyi başaran Türkiye Yazarlar Birliği’nin “Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni’ni başarı ile sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında İstiklâl  ve İslâm şairi Mehmet Akif Ersoy’u doğumunun 150. yılında yurt içinde çeşitli faaliyetlerle anmanın yanı sıra Âkif’in annesinin doğum yeri olan BUHARA’da anılması için TÜRKSOY ile iş birliği yaptıklarını belirten Arıcan bu konuda  TÜRKSOY Yazarlar Birliği’nin yapacağı katkıların da önemli olacağını belirtti.

2-(1)-017.jpg

Ziyarette, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Rasim Özden Ören ve Cemil Meriç başta olmak üzere  Türkiye’nin ünlü yazarlarının ve eserlerinin Kazakistan’da tanınması için TÜRKSOY dan da destek alarak eserlerin Kazakçaya çevrilmesinin gerekliliği de gündeme geldi.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan TÜRKSOY Yazarlar Birliği Başkanı Ulugbek Esdaulet de yaptığı konuşmada, “Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı ülkemizde görmek ve aynı ortamda bulunmak bizleri mutlu etti.” dedi.

Her iki genel başkan yaptıkları konuşma ve ortak değerlendirmelerde, Türk dünyasında genç yazar adaylarının bir araya gelmeleri ve birlikte edebi faaliyetler gerçekleştirmelerinin önemli olduğunu ifade ettiler.

3-(1)-011.jpg

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim