• İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Genel Başkan Arıcan’a Ankara Edebiyatına Değer Ödülü

Genel Başkan Arıcan’a Ankara Edebiyatına Değer Ödülü
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a “Ankara Edebiyatına Değer Ödülü” verildi.

Ankara'da hizmetleri ve başarıları ile öne çıkan milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, idareciler, STK temsilcileri, sanatçılar, sporcular ve iş dünyasından isimlere Medya Ankara'nın düzenlediği "Başkente Değer Ödülleri" töreninde ödülleri takdim edildi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu programda Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a  Türkiye Yazarlar Birliği’nin kültür, sanat ve edebiyat faaliyetleri kapsamında “Ankara Edebiyatına Değer Ödülü” verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Arıcan, “Ankara’ya değer katmaya çalışıyoruz; İlki geçen yıl yapılan, Ankaralıların ve edebiyat severlerin büyük ilgi gösterdikleri “Ankara Edebiyat Festilavi” nin 2 ncisini Mamak Belediyesi Mûsiki Muallim Mektebi’nde  “Türkiye Yüzyılında Edebiyat ve Sanat” temasıyla düzenledik. Ankara siyaset, sanayi, bürokrat şehri. Unutulan, biraz da ihmal edilmiş bir yönü daha var o da Ankara aynı zamanda bir edebiyat, tarih, ahiler şehri. Cumhuriyet döneminin en önemli gazeteleri, dergileri, Milli Mücadele döneminin gazetesi Hakimiyet-i Milliye Ankara çıkıyor. Çok önemli yazarların, şairlerin yolu da yine bu şehrimizden geçiyor.” dedi.

Konuşmasında Ankara Edebiyat Festivalini yerel yönetimlerle birlikte sürdürmek istediklerini ifade eden Arıcan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde Ankara Araştırmaları Merkezi’nde ve   TÜBİTAK-Kültür Bakanlığı projesi kapsamında Ankara’nın kültürel zenginliğinin araştırılması amacıyla önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

216c6ad8-5159-4f77-80ce-42a881e2e10c-001.jpg

Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim