• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Hayvanlardan, bitkilerden farkımızı yazı yazmak olarak nitelendirebiliriz…

Hayvanlardan, bitkilerden farkımızı yazı yazmak olarak nitelendirebiliriz…

TYB Erzurum Şubesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi işbirliği çerçevesinde yapılmakta olan“Yazarlık Atölyesi” etkinliklerinde bu hafta “Neden Yazı” konusu ele alındı. Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edb. Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Sarı’nın anlatımlarıyla renklenen çalışmada, yoğun bir katılım vardı.

Tum1haber/medya/kültür-sanat

Prof. Dr. Ahmet Sarı’nın etkinlik süresince “yazı” ve “yazının insan hayatındaki önemi” ne detaylı olarak değindiği ve örnek vererek süslediği çalışma, katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı.

Prof. Dr. Ahmet Sarı’ya göre insanoğlu kendisini hemen her türlü duygu ve düşüncenin olumsuzluğundan kurtarmanın tek yolunun, yazı yazmak ile mümkün olduğu; ölümsüzlüğün yolunun yazının kendisinde saklı olduğu ifade edilerek, bu noktada yazı yazmanın önemine vurgu yaptı. Bu doğrultuda tarih süreci içerisinde edebiyata ve yazı sanatına emek vermiş olan edebiyatçıların büyük bir çoğunluğundan şair, yazar ve düşünürlerden örnekler vererek yazısız bir hayatın ölümden beter bir durum olduğu gerçeği de dile getirilerek, edebiyatın iyileştirici gücüde vurgulanmış oldu.

Devamı: https://www.tum1haber.com/haber/hayvanlardan_bitkilerden_farkimizi_yazi_yazmak_olarak_nitelendirebiliriz_-199464.html

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim