• İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Hüseyin Öztürk: Bir Seçim Sathı Daha

Hüseyin Öztürk: Bir Seçim Sathı Daha
Genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yorgunluğu geçmeden bir seçim sathı mahalline daha girdik.

Siyaset, “insan olma ve insan kalma” iradesinin kişideki tecellisidir. Bu tecelliyi kaybetmiş kimselerden siyasetçi olmaz.

Siyaset, “insan olma ve kalma” iradesini sahiplenerek ve yaşayarak, milletimize ve devletimize hizmet eden yöneticilerin yapabileceği ve yapması gereken iştir.

Hemen her şehirde partilerin adayları belli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde adayla birlikte partilerin desteklenmesi söz konusu iken, küçük şehirlerde oyların geneli partiden ziyade şahıslara verilmektedir.

İstanbul seçiminin gündemiyle, diğer illerin ve ilçelerin gündemi aynı değildir. Büyük şehirlerde adaylardan çok partiler ve partililere bakarak kararlar verilmektedir.

Parti yetkilileri bu gerçeği ne kadar önemser ve ne kadar geri plana atarlar bilemeyiz ama nasip olursa 31 Mart gecesi, 1 Nisan sabahı görebiliriz.

Mesela geçtiğimiz yerel seçimlerde, Ak Partinin kazanacağı yerlerde kaybetme sebebi, aday belirlemedeki yanlışlıklarıydı.

Bu yüzden bazı şehirlere yazık oldu. Şimdi şu il yahut ilçede şöyle oldu da sonuç böyle oldu demenin bir anlamı yok. Geçti gitti geçelim. 

İnsana hizmet, şehre hizmeti şart kılar. Kötü yönetilen şehirlerdeki kusur, insana hizmeti kutsal saymayan yöneticilerin kimlik ve kişilikleriyle alakalıdır.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim