• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İbrahim Cücük: Sıra geldi eğitime…

İbrahim Cücük: Sıra geldi eğitime…
Şimdi sıra ilim adamlarına geldi. Milli Eğitimle nasıl Müslüman yetiştireceğiz? Milli Eğitim, Kültür ve Gençlik bakanlıklarına garbı, şarkı bilen kadroların atanması…. Emanetin ehline tevcih edilmesi… Bu konuya daha fazla önem verilmelidir.

Bununla beraber her şeyi hükümetten, üstten beklemek yanlışından da kurtulmak gerekir. Üste yön veren bilgi ve doğru dosyalar sunan, vahye zıt düşünmeyen ilim adamlarımızın bulunduğu düşünce kuruluşları ve ilgili platformlar lazımdır.

Türkiye’nin eğitimini düzenleyen Amerikalıların eğitim anlayışını bütün çıplaklığı ile ortaya koyup, doğru, vahye uygun düşünebilen, ilim adamlarının hazırladıkları Milli Manevi Eğitim Sistemi‘nin acilen hazırlanması gerekir.

Bütün eğitim sistemindeki; “Yoktan var olmaz, vardan yok olmaz” diyerek ahiret inancını reddeden, tabiatı yaratıcı görerek Allah’ı inkar eden dinsiz dünya görüşünü reddederek doğru olan Tevhidî Düşünce‘yi ortaya koymak gerekmektedir.

Şunu çok iyi biliyoruz ki bu eğitimle Müslüman yetişmez. Öyleyse ne yapmamız lazım?

Ölçüyü, bilgiyi, yani vahyi ölçü alıp usuliddin ve üsul-i fıkhı kavrayan insan yetiştirmek…

İnsanlığın önüne yegane önder ve örnek olarak ölçüyü ortaya koyan Peygamberi bütün yönleriyle ortaya koymak ve peygamberlerin tevhid hareketini kavratacak bilgiyi sunmak…

Sahabenin icmasını üst referans kılarak şarkı garbı bilen problemlere hikmetli cevaplar ortaya koyabilen aydını yetiştirmek….

Ölçüyü kavrayan daima gelişir, ölçüyü kavramayan daima değişir.

 
Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim