• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İsmail Yaşa: İsrailli bakanın hezeyanı

İsmail Yaşa: İsrailli bakanın hezeyanı
Netanyahu başkanlığındaki İsrail hükümetinde yer alan aşırılık yanlısı tartışmalı isimlerin skandalları ve akıl dışı açıklamaları bitmek bilmiyor.

O isimlerden biri olan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Paris ziyareti sırasında bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Filistin halkı” diye bir halkın olmadığını, Siyonizm ile mücadele ve İsrail topraklarında uydurma bir hak iddia etmek için Filistinliler diye sahte bir millet üretildiğini söyledi.

İsrail’in kurulmasından önce ailesinin Filistin topraklarına yerleştiğini ve kendisinin “gerçek Filistinli” olduğunu öne süren Smotrich, Filistinlilerin o coğrafyaya 19’uncu yüzyıldaki göç dalgasıyla geldiğini ve Yahudilerin Kutsal Kitap’taki kehanetlere göre topraklarına dönmesinden sonra bazı Arapların bundan hoşlanmadığını iddia etti.

Daha da ötesi, Smotrich’in konuştuğu kürsünün önünde Filistin’in ve Ürdün’ün tamamı ile Suriye’nin, Lübnan’ın ve Suudi Arabistan’ın bir bölümünü de içine alan “Büyük İsrail” haritası vardı.

İsrailli bakan geçen ay yaptığı bir açıklamada da “Huvvara beldesinin yeryüzünden silinmesi gerektiğini” söylemiş ve sözleriyle büyük tepki çekmişti.

Birçok Arap ülkesine ait toprakları “Büyük İsrail” sınırları içinde gösteren harita önünde konuşarak Filistinlilerin varlığını inkâr eden, İsrailli bir gazeteci, yazar veya muhalif politikacı değil.

Bilakis hükümet politikalarına yön veren bir bakan.

Mevcut İsrail hükümetinde Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich gibilerden hâlihazırda birkaç tane olsa da bir sonraki hükümette sayılarının artacağı kesin.

Çünkü Ben-Gvir ve Smotrich gibi düşünen İsrailli aşırılar arasında nüfus artış oranı diğer kesimlerden fazla ve dolayısıyla aşırılığı destekleyen seçmen sayısı da artıyor.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim