• İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kahramanmaraşlı Şairler Panelde Anıldı

Kahramanmaraşlı Şairler Panelde Anıldı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi ve Kahramanmaraşlılar Kültür Derneği, Kahramanmaraş'ın edebi mirasını yaşatmak amacıyla özel bir panel düzenledi.

 "BİR ŞEHİR ÜÇ ŞAİR" başlığı altında gerçekleştirilen etkinlikte, şehrin ünlü şair ve yazarları Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris Zengin anıldı. Panel, yoğun ilgi gördü ve edebiyatseverler tarafından beğeniyle takip edildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan TYB Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Sait Uluçay, bu tür anma etkinliklerinin önemine vurgu yaparak, "Söylenecek sözü olup yaralarını kendi eliyle saran, sesini çekinmeden yüksek sesle haykıran, sözlerini söylemekten çekinmeyen Kahramanmaraş'ın üç büyük şairini anmak için burada toplanmış bulunmaktayız," dedi. Uluçay, panelin ikincisini düzenlemekten gurur duyduklarını belirterek, Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris Zengin hakkında detaylı bilgiler sundu.

Edebiyat dünyasının tanınmış isimleri de panelde söz aldı. Yazar Erbay Küçet, Cahit Zarifoğlu ile ilgili anılarını paylaşarak onun edebi kişiliğini detaylandırdı. Prof. Dr. Enderhan Karakoç, babası Abdurrahim Karakoç'un yaşamından ve hatıralarından kesitler sundu. Şair Sıtkı Caney ise Mevlana İdris Zengin'i anlatırken, salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Panelin ana teması, Kahramanmaraş edebiyatına önemli katkılarda bulunan bu üç şairin edebi kimlikleri, eserleri ve Türk edebiyatındaki yerleriydi. Katılımcılar, şairlerin edebi mirasını daha yakından tanıma fırsatı buldu. Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris Zengin’in yanı sıra, genel olarak Kahramanmaraş edebiyatına dair de değerlendirmeler yapıldı.

Edebiyat tutkunları ve Kahramanmaraşlılar, panelde bu önemli şairleri anma ve edebiyat hakkında derinlemesine fikir alışverişinde bulunma imkânı buldular. Panel, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi ve büyük beğeni topladı.

Kahramanmaraşlı şairlerin eserleri ve edebi kimlikleri üzerine yapılan bu anlamlı etkinlik, şehrin kültürel mirasına olan bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, böyle değerli isimleri anmanın ve onların eserlerini yaşatmanın önemini vurguladı. TYB Ankara Şubesi ve Kahramanmaraşlılar Kültür Derneği’nin iş birliğiyle gerçekleşen panel, edebiyatseverler için unutulmaz bir deneyim oldu.

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim