• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

“Kalem Tutan Eller” yarışması ödül töreni Pursaklar’da yapıldı

“Kalem Tutan Eller” yarışması ödül töreni Pursaklar’da yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği, Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi olarak gerçekleştirilen “Kalem Tutan Eller” yarışması ödül töreni Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesinde yapıldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ile birleştirilen ödül törenine Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, TYB yönetim kurulu üyesi ve jüri başkanı Osman Kayaer, ilçe milli eğitim müdürü, ilçe emniyet müdürü, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören başında bir konuşma yapan belediye başkanı, hem öğrencilere hem de öğrencilerini yarışmaya teşvik eden okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürü Mustafa Kılıçgil’e teşekkür etti. Başkan Çetin, Pursaklar’ı kültür ve sanatın hayat bulduğu bir ilçe yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız ise belediyenin sürekli gençlere yönelik faaliyetlerini kıskandığını söyledi. “Bizi ihmal ediyorsun sayın başkanım” diyerek latife yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan ise yaptığı konuşmada “Pursaklar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iş birliği için teşekkür ederim. Pursaklar Belediyesi kültür ve sanat faaliyetleri ile adını her yere duyuruyor. Biz de Türkiye Yazarlar Birliği olarak yeni yazarların yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Yazar okulları açıyor, genç yazarlara kendilerini ifade etmeleri için imkanlar hazırlıyoruz. Pursaklar’da mukim gençlerden okumaya, düşünmeye ve yazmaya meraklı olanları yazarlar birliğine bekliyoruz.” Dedi.

20184.jpg

 

Konuşmalardan sonra jüri üyeleri sahneye davet edildi ve kendilerine teşekkür sadedinde belediye başkanı, kaymakam ve yazarlar birliği genel başkanı tarafından birer buket çiçek takdim edildi.

Ve nihayet törenin en heyecanlı yerine gelindiğinde Pursaklar konulu “kara kalem resim”, “karikatür”, “deneme” ve “şiir” dallarında birinci, ikinci ve üçüncülere ödülleri verildi. Üçüncülere 1000, ikincilere 2000 ve birincilere de 3000 lira para ödülünün yanısıra muhtelif kitap verildi.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

fwgltopxgae_yvo.jpg

fwgltoqwcaenjfp.jpg

fwgltonwwac_y3j.jpg

Bu haber toplam 383 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim