• İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C
  • Konya 7 °C
  • Sakarya 11 °C
  • Şanlıurfa 12 °C
  • Trabzon 11 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 7 °C
  • Bursa 12 °C

“Kaliteli içerik üretmek isteyen kimseyi taklit etmesin”

“Kaliteli içerik üretmek isteyen kimseyi taklit etmesin”
Ankara Valiliğinin, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin iş birliği ile yürüttüğü “Bilge Yazarlar Projesi’nde eğitim gören genç yazar adayları yayın sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Ankara Ticaret Odası Duatepe Salonu’nda gerçekleşen programın açılışında bir konuşma yapan Ankara Vali Yardımcısı Harun Kaya, “Çocuklarımıza daha güzel, daha güçlü yarınlar bırakmak için gençlik potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Bilge Yazarlar Projesinin sadece yazar yetiştirmeyi hedeflemediğini belirten Kaya, teknolojik ilerlemelerin hız kazandığı günümüz dünyasında, içinde yaşadığı toplumun ve milletimizin değerlerine önem vererek içerik üretebilen bireyler yetişmeyi planladıklarını ifade etti.

Bugünden başlayıp yarınlara uzanan zaman diliminde iş dünyasında büyük bir değişimin yaşandığını dikkat çeken  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, özellikle kültürel ve sanatsal alanlarda özgün içeriklerin ve tasarımların  ortaya çıkarılmasının önemli olduğu belirtti.

Bugün olduğu gibi yarın da kişisel becerilerin önemli bir yere sahip olacağını belirten Arıcan, “Üç yıldır devam eden Bilge Yazarlar Projesinde yazarlık dersleri alan genç arkadaşlar şimdi de  yayın sektörü paydaşları ile tecrübe paylaşımı sağlayacaklar. Bu toplantıda işin mutfağında olup bitenleri de uzmanlarından öğrenecekler. diye konuştu.

2-161.jpg

 ATO Kreatif Endüstriler ve Markalaşma Özel İhtisas Komisyonu Başkanı ve Türkiye Kreatif  Endüstriler Meclis Başkan Yardımcısı Berat Kuzu ve ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal da yaptıkları konuşmalarda reklamcılıktan mimariye, edebiyattan grafik ve endüstriyel tasarıma, dijital oyundan, fotoğrafa kadar geniş yelpazeye yayılan kreatif endüstriler ekonomisi hakkında bilgiler verdiler.

Genç yazar adaylarının büyük ilgi gösterdikleri programda; BİLGE Yazarlar Projesi Koordinatörü Zeynep Türksoy İlhan projenin amacı ve üç yıl içinde gerçekleşen faaliyetler hakkında bir sunum yaptı.

Yazar adaylarına yazarlık eğitimleri de veren, TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Münire Kevser Baş da yaptıkları konuşmalarda, okumanın, yazmanın ve bilgeliğin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. ASBÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Erdal Akdeve de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyokent hakkında detaylı bilgiler sundu.

Daha sonra, yayın sektörünün farklı alanlarında çalışmalarını sürdürenler tarafından yazar adaylarına sektörle ilgili bilgiler verildi.

Konuşmacılar yaptıkları değerlendirmelerde; günümüzde metin yazarlığının çok değerli olduğunu, başkası gibi yazanların okuyucuda bir fark yaratmayacağından her yazarın kimseyi taklit etmeden kendi düşüncesini ortaya koyan eserler yazması gerektiğine vurgu yaptılar.

3-137.jpg

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim