• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Kıratlı: “Milletlerin ilim ve düşünce dünyaları kültür adamlarının eserleri üzerinden yükselir”

Kıratlı: “Milletlerin ilim ve düşünce dünyaları kültür adamlarının eserleri üzerinden yükselir”
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı’yı makamında ziyaret etti.

Kıratlı’ya TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Arıcan, “Kültür ve sanat alanını yöneten ve yönlendiren olarak gördüğümüz sanatçılarımızın, yazarlarımızın, münevverlerimizin, akademisyen ve ilim adamlarının kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir kurum olan TYB kuruluşundan itibaren sahasında kültürel alanı tanzim eden faaliyetler düzenledi, yayınlar yaptı, ödüller verdi.” dedi.

Konuşmasında, kuruluşunun 45. Yılını kutlayan TYB’nin ulusal ve uluslararası pek çok faaliyetini kitaplaştırarak literatüre katlı sağladıklarını ifade eden Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, “Ülkemizin dört bir yanında, Türk dünyası ve gönül coğrafyamızda okur yazar buluşmaları, imza günleri, konferanslar, kültür yayınları, paneller, sempozyumlar, şiir şölenleri, tarih, kültür, edebiyat sohbetleri, kültür kervanları, ulusal ve uluslar arası kongreler düzenlemeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı’da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Milletlerin ilim ve düşünce dünyalarının, edebiyat, sanat ve kültür adamlarının eserleri üzerinden yükseldiğini bu anlamda TYB’nin çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

Kıratlı, Arıcan’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretin sonunda, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı’ya TYB’nin yayınlarından takdim etti.

2-(18).jpg

Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim