• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kosova Kalkınma Bakanı Damka: Türkiye ile iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz

Kosova Kalkınma Bakanı Damka: Türkiye ile iş birliğimizi daha da  güçlendireceğiz
Kosova Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetlerle büyük bir ivme kazanan Türkiye-Kosova ilişkilerinin değerlendirildiği görüşmede; Bakan Fikrim Damka, ortak çalışmalar sayesinde iki ülke arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının daha da güçleneceğini belirterek;

 “Ortak tarihi geçmiş ve dostluk bağları temelinde çok iyi düzeyde seyretmekte olan Türkiye-Kosova ilişkilerinin daha güçlenmesi hususunda var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Türkiye’ye yapmış olduğum çalışma ziyareti kapsamında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Üniversitenizin yapmış olduğu başarılı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Özellikle, Priştina Üniversitesi ve Prizren Üniversiteleri ile karşılıklı işbirliği oluşturmanız iki ülke ilişkilerine büyük katkılar sunacak ve eğitim alanında faydalı çalışmalara vesile olmanızı sağlayacaktır. Bu hususta, üzerimize düşen desteği sağlamaya ve her zaman köprü olmaya hazırız’’ diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada,  ’’Kosova ile olan ortak kültürümüz ve köklü tarihi bağlarımız sayesinde, iki ülke arasındaki dostluk ve ikili ilişkilerimiz her geçen gün daha da güçlenmekledir. Kosova Türk toplumunun ikili ilişkilere çok büyük katkılar sağladığına hep birlikte şahitlik etmekteyiz. ASBÜ olarak bizler de bazı ortak projeleri gerçekleştirmeyi ve Kosova’da bulunan üniversiteler ile işbirliği yapmayı hedeflemekteyiz. Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunmaktan memnun olduk.’’ dedi.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un baba ocağının Kosova’da olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 150. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından icra edilmesi planlanan etkinlikler kapsamında Kosova’da da bir program yapmayı düşündüklerini belirtti.

2-(15).jpg

Bu haber toplam 328 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim