• İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

"Mehmet Âkif ve Gölgeler" yayınlandı

"Mehmet Âkif ve Gölgeler" yayınlandı
Mehmet Âkif, hayatının son 11 yılını Mısır’da geçirmek zorunda kaldı. Bu, İstiklâl Marşı şairi için gönüllü bir sürgündü.
kapakson

Mehmet Âkif, hayatının son 11 yılını Mısır’da geçirmek zorunda kaldı. Bu, İstiklâl Marşı şairi için gönüllü bir sürgündü. 1911-1924 yılları arasında 6 şiir kitabı yayınlayan Mehmet Âkif, dokuz yıl aradan sonra son şiir kitabını Mısır’da bastırdı.

 

Gölgeler şairin olgunluk devri eseri. Mehmet Âkif Mısır’da çok fazla şiir yazmadı, fakat bazı şiirlerinin çok farklı bir tarzda olduğu kabul ediliyor. Daha önce hep hayatın içinden konuşan şair, Mısır’da bu imkâna sahip değildir. Bir muhacir, bir münzevi olarak farklı bir iklimdedir. Bu yüzden içe yöneliş, ferdî duyuşlar şiirlerinde ağır basar. Bilhassa Vahdet, Gece, Hicran ve Secde şiirleri bu muhtevaları ile seçilirler.

 

Gölgeler’in yayınlanışının 80. senesi dolayısıyla Mehmet Âkif’in talebelik yıllarını geçirdiği Halkalı Ziraat Mektebi’nde düzenlenen bilgi şöleninde sunulan tebliğiler bu kitapta bir araya getiriliyor. Bu kitap, daha önce yayınladığımız 5 kitapla birlikte bugüne kadar benzeri görülmemiş genişlikte bir Mehmet Âkif araştırmaları külliyatı oluşturuyor.

Bu haber toplam 3870 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim