• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

“Mesnevî Okumaları” TYB’de başlıyor

“Mesnevî Okumaları” TYB’de başlıyor
Türkiye Yazarlar Birliği’nin önemli ve sürekli faaliyetlerinden biri olan “Mesnevî Okumaları” 24. yılında yüz yüze devam edecek.

5 Eylül 2022 Pazartesi 18.30'da TYB Genç Kahvede /Sümer 1. Cad. 11/1 Kızılay  Ankara adresinde  başlayacak okumaları; Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Zülfikar Güngör, Doç. Dr. Yakup Şafak ve Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Coşkuner dönüşümlü olarak devam ettirecekler.

"Mevlânâ Celâleddin Muhammed’in, önemli eseri Mesnevi-î Şerif’teki dinî ve manevî öğüt ve tavsiyelerinin şerh edilerek günümüz Türkçesiyle geniş ve ayrıntılı bir şekilde anlatılmasının esas alındığı okumalar büyük ilgi görmeye devam ediyor."

TYB, Dünyayı sarsan ve Türkiye'de de etkili olan korona virüs döneminde Mesnevî Okumalarını youtube kanalı üzerinden sürdürmüştü.

24. yılın ilk Mesnevi-yi Şerif okuması Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu tarafından gerçekleştirilecektir. Okumalar merhum Tahirü’l-Mevlevî’nin Şerh-i Mesnevî’sine göre 6851, yaygın çevirilere göre 2. defter 2896 numaralı beyitle başlayacaktır.

5 Eylül 2022 tarihinde yüz yüze başlayacak okumalar ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği’nin Youtube kanalından yayınlanacak.

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim