• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mesnevî Okumalarının Yeni Dönemi Açılış Dersiyle Başladı

Mesnevî Okumalarının Yeni Dönemi Açılış Dersiyle Başladı
Türkiye Yazarlar Birliği’nin sürekli faaliyetlerinden olan Mesnevî okumalarının yeni dönem açılış dersini Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu verdi.

9 Ekim 2023 tarihinde 18.30’da TYB Mehmed Âkif Divanı’nda başlayan ilk ders öncesinde bir konuşma yapan TYB Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, “Mesnevî üzerine çalışmalar yapmış değerli akademisyenler tarafından sürdürülen Mesnevî okumaları derslerimizin ilki 2000 yılında başlamış ve 18 yıl sürdükten sonra 24 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen kapanış töreni ile tamamlamıştık. Bu defa, Mesnevi meraklılarından gelen ısrarlı talepleri hocalarımızla değerlendirdik ve TYB’de Mesnevi okumalarını yeniden başlattık. Bugün de, yaz nedeniyle ara verdiğimiz Mesnevi okumaları yeni dönem açılış dersiyle başlayacak. Mesnevî okumaları yapacak olan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum,” dedi.

Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu da yaptığı konuşmada, bu dönemdeki Mesnevi okumalarının ilahiyat, dil tarih ve edebiyat fakültelerinin seçkin hocaları olan Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Zülfikar Güngör, Doç. Dr. Yakup Şafak, Dr. Öğretim Üyesi Ebubekir Sıddık Şahin ve Dr. Öğretim Üyesi Fahrettin Coşguner tarafından dönüşümlü olarak yapılacağını söyledi.

Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu’nun yeni dönem açılış dersini verdiği programa TYB Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mesnevî Okumalarını yapacak akademisyenler, TYB yönetim kurulu üyeleri ve Mesnevî’ye ilgi duyan çok sayıda vatandaş katıldı.

Orijinal metninden okunup, tercüme edilerek açıklanan Mesnevi okumalarına katılım serbest olup her pazartesi günü TYB Mehmed Âkif Divanı’nda (Sümer 1 Caddesi No: 11 / 9 Kızılay/Ankara) yüz yüze devam edecek.

img_5899.jpg

Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu

img_5858.jpg

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan

img_5880.jpg

Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu

img_5911.jpg

img_5921.jpg

img_5900.jpg

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim