• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Muhit Dergisinin 39. Sayısı Yayımlandı (Mart-2024)

Muhit Dergisinin 39. Sayısı Yayımlandı (Mart-2024)
Muhit Çanakkale Dosyasıyla Raflarda

Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde okurla buluşan Muhit dergi, yürüyüşüne devamediyor. Şubat sayısında Günümüz Dünyasında Arkadaşlık Ahlâkı dosyasıyla çıkan dergi,Mart sayısında Çanakkale dosyasıyla okuru selamlıyor.

Arka kapakta 2 Şubatta kaybettiğimiz Türk düşüncesinin kıymetli münevveri Alev Alatlı'nınvasiyeti yer alıyor.

Daima Şiir

Usta çizer Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılan dergi, her kuşaktan pek çok kıymetli isminşiirlerine yer veriyor. Cevdet Karal'ın "Şeytanın Emeklilik Talebi ve Gözünü Yıldıran Şarkılar" isimli şiirini Hakan Arslanbenzer'in "Tren Yolunun Orda", İbrahim Tenekeci'nin"Dünyadan Dönerken", İbrahim Gökburun'un "Üzgün Şehirler" isimli şiiri takip ediyor. Yunus Karadağ, Ervanur Erdoğan, Nurullah Genç, Dilara Ayşe Akdeniz, Nadir Aşçı,Mehmet Aycı, Seyyid Ensar, Said Yavuz, Rıdvan Kadir Yeşil, Nurettin Durman, EraySarıçam, Ali K. Metin, Âdem Yazıcı, Ayşegül Baytut, Bahar Emre, Necdet Subaşı veSabiha İclâl Tiryaki bu sayının diğer şairleri.

Çanakkale Dosyası

Yaptığı dosyalarla dikkat çeken Muhit, bu sayısında 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni odağına alıyor. "Bugün bizden vatan razı olacak" dizesiyle açılan ve pek çok kıymetli ismin katkısunduğu dosyada Haşim Şahin "Osmanlı'nın Rumeli'ye İlk Geçişi" başlıklı yazısında Çanakkale'nin önemine Osmanlı tarihi ışığından bakarken Burhan Sayılır "ÇanakkaleCephesi'nin Açılması ve 18 Mart Boğaz Harbi"ni, Barış Borlat "Çanakkale Kara Muharebeleri"ni kaleme alıyor. Mustafa Özel "Çanakkale Zaferi'nin Ardındaki Güç: Maneviyat"ı yazarken Ali Emre "İslâm'ı Kuşatmış Boğuyorken Hüsran" başlıklı yazısında Çanakkale Savaşı'na Mehmed Âkif'in gözünden bakıyor. Mustafa Özçelik, Mehmed Âkif'in"Çanakkale Şehitlerine" şiirini Âsım'ın Nesli özelinde inceliyor. Gökhan Gökçek, "Çanakkale'de Bir Türk'ün Destanı" başlıklı yazısında hem vatan için cephede çarpışan hemde yaşadıklarını destanlaştıran bir kahramanı, "Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa"yı yazıyor.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/muhit-dergisinin-39-sayisi-yayimlandi-mart-2024-k6140.html

Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim